Hoppa till huvudinnehåll

Leverkusen tog rygg på täten efter Lukas Hradeckys sjätte nolla för säsongen

Lukas Hradecky sträcker sig till en räddning i Bundesligan.
Lukas Hradecky sträcker sig till en räddning i Bundesligan. Lukas Hradecky sträcker sig till en räddning i Bundesligan. Bild: imago/mika/ All Over Press Lukáš Hrádecký,Bayer 04 Leverkusen (män),fotboll

Det är inte bara Teemu Pukki av de finska landslagsspelarna som ångar på just nu i fotbolls-Europa. Med Lukas Hradecky i mål vann Bayer Leverkusen sin fjärde raka Bundesliga-match och klättrade upp till femte plats i tabellen.

Leverkusen inledde säsongen med tre raka förluster på hösten och hade svårt att komma igång. Men med Peter Bosz vid rodret har trenden vänt totalt.

Holländaren och Leverkusen har fått vind under sina vingar, vilket den senaste hemmasegern mot Düsseldorf också vittnar om.

Den 19-åriga anfallaren Kai Havertz styrde in 1–0 från nära håll på passning av Kevin Volland i den 18:e minuten.

Hoppa över Twitterpostning

Till paus gick lagen i en knapp ledning för hemmalaget, men Leverkusen fortsatte att dominera bollinnehavet och fick utdelning efter en dryg timmes spel.

Leon Bailey var påpassligt framme och smekte in bollen när Jaroslav Drobny i gästernas mål lämnade en horribel retur på ett inte helt otagbart långskott.

Leverkusen vann slutligen med 2–0 mot ett för dagen håglöst Düsseldorf. Hemmalaget vann skotten med 13–3 och hade ett 79-procentigt bollinnehav.

För Hradecky innebar 90 minuter inte en enda bokförd räddning.

Segern ser Bayer Leverkusen stiga från åttonde till femte plats i och med de färska tre poängen som hemmasegern mot Düsseldorf innebar.

För Lukas Hradecky betyder det också att hans nya lag passerar hans gamla lag, eftersom Eintracht Frankfurt i samma veva passerades.

De fyra främsta lagen i Bundesligan går som bekant till Champions League från det tyska seriesystemet och avståndet till en fjärde plats är i detta nu fem poäng.

Förutom sitt Europa League-engagemang i veckan med FK Krasnodar fortsätter jakten på topplagen i Bundesligan med tuffast möjligt motstånd när tabellettan Dortmund väntar på bortaplan i följande omgång.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport