Hoppa till huvudinnehåll

Andrum med anledning av den tragiska dödsolyckan i Himos under veckoslutet

Kort, vitt stearinljus brinner i en liten ljusstake.
Kort, vitt stearinljus brinner i en liten ljusstake. Bild: Yle/Rolf Granqvist Stearin,Ljusstakar,Levande ljus

Dagens Andrum i Yle Vega Åboland beaktar speciellt helgens tragiska olycka där en femtonårig pojke från Pargas omkom i en skidolycka i Himos. Pojken deltog i Väståbolands svenska församlings skriftskoleläger då olyckan skedde och lägret avbröts efter olyckan.

Femtonårig Pargaspojke omkom i skidolycka - församlingen erbjuder samtalsstöd

Hedvig Långbacka talar i dagens Andrum om sorg. Hur är det alls möjligt att stå ut med förlusten och sorgen ett dödsfall innebär, alldeles speciellt sorgen efter en ung människa.

Andrum sänds idag måndag i Yle Vega Åboland kl.06.54 och kl 09.10.

Läs också

Tro

 • "Vi såg kommunismen som en lek" - Kristi Ainjärv växte upp i Estland under sovjettiden

  I Kristi Ainjärvs skola handlade alla sånger om Lenin.

  Kristi Ainjärv var femton år då Estland blev självständigt och allting blev nytt. Den långa sovjettiden var plötsligt över, gränserna öppnades och hjälpsändningarna började strömma in i landet. Butikerna fylldes långsamt med spännande varor, man fick resa och ta reda på hur andra mänskor levde sina liv. - Frågorna var många och vi var oändligt nyfikna, minns Kristi.

 • Martin Luther - omstridd reformist och misstolkad livsnjutare

  Mannen som bröt med kyrkan och sökte en nådig Gud.

  Martin Luther var en präst, teolog och munk som levde i Sachsen i nuvarande Tyskland på 1500-talet. Han var kritisk till den katolska kyrkans praxis och moraliska förfall, och inledde reformationen med sin protest mot kyrkan. Den gav till slut upphov till en helt ny kyrka.

 • Iman Meskini om Skam-skådespelarna: "Vi är varandras cheerleaders"

  Iman Meskini blev världskänd som Sana i Skam.

  Iman Meskini var 19 år när hon med resten av skådespelarna i Skam blev världskända över vad som kändes en natt. Idag föreläser hon om livet som ung muslim: om allt från att om hon tror på Gud till att om hon duschar med sin hijab.

Nyligen publicerat - Tro