Hoppa till huvudinnehåll

Fem kandidater har nu blivit tio – konsultfirma har höjt intresset för tjänsten som ny ekonomichef i Pargas

Pargas stadshus gula vägg med texten stadshus på väggen.
Pargas stadshus. Pargas stadshus gula vägg med texten stadshus på väggen. Bild: Amanda Vikman/Yle Pargas,pargas stadshus

På två månader har Pargas stad fördubblat antalet sökande till tjänsten som ny ekonomichef.

På stadsstyrelsemötet den 17 december 2018 var utgångspunkten att Pargas väljer ny ekonomichef. Så blev dock inte fallet då stadsstyrelsen i stället valde att remittera ärendet, eftersom fem behöriga sökande var alltför få enligt stadsstyrelsen.

"Det här gör det hela betydligt intressantare"

Nu två månader senare har antalet behöriga sökande blivit dubbelt så många.

– Vi har gjort ett avtal med en konsultfirma som håller på med direktrekrytering. Tillsammans har vi fått fram fem nya kandidater, så det har visat sig vara ett bra drag. Det här gör det hela betydligt intressantare, då vi nu har flera kandidater med lite olika profiler och erfarenheter, säger Pargas stads personalchef Peter Lindroos till Yle Åboland och tillägger:

– Beslutet fattar vi själva, men det var ett bra val att ta in en konsultfirma. De är proffs på sådant här och de kan ge oss extra stöd i rekryteringsprocessen.

Personalchef Peter Lindroos i Pargas.
Pargas stads personalchef Peter Lindroos Personalchef Peter Lindroos i Pargas. Bild: Yle/Johanna Ventus personalchef peter lindroos

Utbildningskraven är samma som tidigare, det vill säga lämplig högskoleexamen i ekonomi.

– Det nya här är att man har kontaktat personer som jobbar på andra ställen och hört sig för kring deras intresse att kanske flytta till Pargas. Till exempel finns en sökande från Österbotten, som nog annars inte skulle ha sett den här platsen. Men man har också varit i kontakt med sådana som jobbar i Åboregionen.

En kandidat ska presenteras för stadsstyrelsen i mars

De fem tidigare ansökningarna är fortfarande i kraft. I nuläget finns därmed tio behöriga ansökningar.

Målet är enligt Peter Lindroos att få fram en kandidat till stadsstyrelsemötet i slutet av mars.

Läs också