Hoppa till huvudinnehåll

Yle svarar: Avsikten i Fritt Fram är aldrig att såra

Insändare
Insändare Bild: Yle Yle,Insändare,yle svarar

Vi publicerar skriverier, svar och rättelser som Yle skickat till tidningar. Det här svaret publicerades i Hufvudstadsbladet den 19.2.2019.

Svenska Yle Faktas ansvariga producent Annika Löfgren svarar på en insändare i HBL (14.2.) angående att radioprogrammet Fritt Fram på ett skämtsamt sätt diskuterat Matti Nykänens bortgång.

Harald Wentzel ifrågasätter i sin insändare (i Hbl 14.2.2019) det att Staffan Bruun och Stefan Lundberg i sitt program Fritt Fram på Yle Vega gör sig lustiga över Matti Nykänens bortgång.

Fritt Fram är ett satirprogram som tar upp de största händelserna från veckan som gått, på ett skämtsamt sätt. Diskussionen om Matti Nykänens begravning var under veckan ett av de absolut största samtalsämnena och därför togs det också upp i Fritt Fram. I programmet pratades det om fenomenet statsbegravning och den livliga diskussion som fördes under veckan, men avsikten var aldrig att driva med Matti Nykänens minne eller hans anhöriga.

Samhällssatir är en genre som både retar och roar, men avsikten i Fritt Fram är aldrig att såra någon.

Annika Löfgren,
ansvarig producent, Svenska Yle Fakta

  • BK-46:s damer lämnar FM-serien i handboll

    Spelarbrist drabbar den anrika Karisklubben.

    Anrika BK-46 från Karis lämnar sin plats i damernas FM-serie i handboll. Orsaken är spelarbrist. Först ut med nyheten var tidningen Västra Nyland.

  • Traktorförare omkom i trafikolycka i Kauhava

    Höll på att klippa gräset i vägrenen.

    En traktorförare omkom vid en trafikolycka på riksväg 19 i Alahärmä i Kauhava tidigt på tisdag morgon. Den 57-åriga mannen höll på att klippa gräset i vägrenen när traktorn blev påkörd bakifrån av en långtradare.

Läs också

Bolaget