Hoppa till huvudinnehåll

Yle svarar: Avsikten i Fritt Fram är aldrig att såra

Insändare
Insändare Bild: Yle Yle,Insändare,yle svarar

Vi publicerar skriverier, svar och rättelser som Yle skickat till tidningar. Det här svaret publicerades i Hufvudstadsbladet den 19.2.2019.

Svenska Yle Faktas ansvariga producent Annika Löfgren svarar på en insändare i HBL (14.2.) angående att radioprogrammet Fritt Fram på ett skämtsamt sätt diskuterat Matti Nykänens bortgång.

Harald Wentzel ifrågasätter i sin insändare (i Hbl 14.2.2019) det att Staffan Bruun och Stefan Lundberg i sitt program Fritt Fram på Yle Vega gör sig lustiga över Matti Nykänens bortgång.

Fritt Fram är ett satirprogram som tar upp de största händelserna från veckan som gått, på ett skämtsamt sätt. Diskussionen om Matti Nykänens begravning var under veckan ett av de absolut största samtalsämnena och därför togs det också upp i Fritt Fram. I programmet pratades det om fenomenet statsbegravning och den livliga diskussion som fördes under veckan, men avsikten var aldrig att driva med Matti Nykänens minne eller hans anhöriga.

Samhällssatir är en genre som både retar och roar, men avsikten i Fritt Fram är aldrig att såra någon.

Annika Löfgren,
ansvarig producent, Svenska Yle Fakta

Läs också

Bolaget

Glad påsk!
Glad påsk! Glad påsk!
  • Hannu Lintu lämnar Radions symfoniorkester 2021

    Hannu Lintus och RSO:s samarbete har varit framgångsrikt.

    Radions symfoniorkesters chefsdirigent Hannu Lintu lämnar sin post i ledningen för RSO i slutet av sitt nuvarande mandat våren 2021. Lintu tillträdde som chef hösten 2013 efter att dessförinnan ha varit orkesterns förste gästdirigent i ett år.

  • Marit Lindqvist tilldelas Mikael Lybeck-priset 2019

    Engagemang, kompetens och omsorg om litteraturen belönas.

    Svenska Yles kulturredaktör Marit Lindqvist belönas för sin ambitiösa bevakning och sin stora kompetens inom litteraturområdet. “En länk till såväl det finländska som det nordiska” lyder motiveringen.