Hoppa till huvudinnehåll

Grundlagsutskottet fortsätter behandla vårdreformen på torsdag morgon - "Ett utlåtande är möjligt den här veckan"

Grundlagsutskottets ordförande Vänsterförbundets Annika Lapintie (mitten) lämnar utskottets möte.
Grundlagsutskottets ordförande Vänsterförbundets Annika Lapintie lämnar utskottets möte. Grundlagsutskottets ordförande Vänsterförbundets Annika Lapintie (mitten) lämnar utskottets möte. Bild: Lehtikuva Annika Lapintie

Strax innan nio på onsdagskvällen packade grundlagsutskottet ihop för dagen. Arbetet med ett utlåtande för vårdreformen fortsätter på torsdag morgon.

Utskottet inledde sitt möte redan på morgonen på onsdag, men i stället för vårdreformen gick en stor del av dagen åt till att höra sakkunniga angående underrättelselagarna.

Grundlagsutskottets ordförande Annika Lapintie (Vf) är trots allt optimistisk och tror att man kan åstadkomma en kompromiss angående vårdreformen.

- Ett utlåtande kan stå klart redan den här veckan, men det är inte säkert. Jag sade redan för ett par veckor sedan att det är nära, sade Lapintie till Helsingin Sanomat efter mötet på onsdagskvällen.

Social- och hälsovårdsutskottet förbereder å sin sida ett betänkande utifrån grundlagsutskottets utlåtande. Frågan är om betänkandet hinner nå plenisalen för en omröstning innan riksdagsvalet äger rum i april.