Hoppa till huvudinnehåll

Norrmännen uttrycker sin besvikelse över Halfvarssons musikvideo men vill inte starta ett gräl: “Det gäller att ha respekt för varandra”

Johannes Hösflot Klaebo.
Johannes Hösflot Kläbo och Calle Halfvarsson. Johannes Hösflot Klaebo. Bild: EPA Johannes Høsflot Klæbo

De flesta är överens om att Calle Halfvarsson gick över gränsen i musikvideon där han bland annat misshandlar pappfigurer som föreställer norska skidåkare. Norrmännen är ändå redo att glömma den olyckliga incidenten.

Dagen innan skid-VM i Seefeld kör igång har en stor del av snacket handlat om svenska åkaren Calle Halfvarssons märkliga musikvideo som är producerad av norska NRK för programmet Helt Ramm.

I videon attackerar Halfvarsson flera norska skidstjärnor och sågar av pappfigurer som föreställer bland annat Johannes Hösflot Kläbo och Petter Northug. Videon orsakade en omedelbar mediestorm, men de norska åkarna verkar inte ha blivit så upprörda.

– Jag har inte så mycket att säga, det är hans grej och det får stå för honom, säger Kläbo till SVT.

Emil Iversen säger i sin tur att han ser det som ett skämt.

– Jag kan säga att oavsett videon så har vi ett bra förhållande till Calle. Det kommer inte att ändras, absolut inte, säger Iversen till Aftonbladet.

Norska landslagschefen Vidar Löfhus är mer sträng i sina ord. Löfhus menar att videon är beklaglig och tycker att liknande tilltag inte hör hemma i skidvärlden.

Han misstänker ändå att Halfvarsson inte riktigt förstått vad han gav sig in på.

– Vi har snackat om den och har lagt bakom oss. Vi vill också ta avstånd från den och tror att Calle har blivit lurad in i den. Vi har tagit kontakt med NRK och uttryckt besvikelsen. Jag tror också att även Halfvarsson vet att det blev fel den här gången, säger Löfhus.

Bad om ursäkt

Halfvarsson hann redan tidigare be om ursäkt för musikvideon och sade att han ångrar det hela.

Sveriges landslagschef Richard Grip har också beklagat det skedda och säger att han varit i kontakt med det norska laget.

– Vi har nog en ganska lika uppfattning om hela musikvideon. Detta handlar inte om det är en svensk eller en norsk. Det gäller att ha respekt för varandra. Det var viktigt för oss att få ventilera om det som sker utom vår kontroll, säger Grip till Aftonbladet.

Skid-VM i Seefeld inleds på torsdagen med sprinter.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport