Hoppa till huvudinnehåll

Fullständig kross i FM – Nathalie Blomqvist sololöpte till guld

Nathalie Blomqvist springer.
Nathalie Blomqvist. Nathalie Blomqvist springer. Bild: SUL / Anssi Mäkinen

Nathalie Blomqvist gav aldrig konkurrenterna en chans på 1500 meter i junior-FM. Falkenlöparen ryckte ifrån de övriga direkt efter starten och segermarginalen blev till slut över 20 sekunder.

För en vecka sedan löpte Nathalie Blomqvist hem ett brons på 1500 meter i inomhus-FM. På samma distans i den egna åldersklassen var Falkenlöparen fullständigt överlägsen.

Loppet blev aldrig spännande. Direkt efter starten fick Blomqvist en lucka till de övriga i fältet och den växte sedan hela tiden.

Blomqvist sololöpte till FM-guld på tiden 4.25,05 och var till slut över 20 sekunder snabbare än silvermedaljören Lotta Mäkinen från Jyväskylän Kenttäurheilijat.

– Jag är nöjd över att jag lyckades löpa en så här bra tid alldeles ensam, säger Blomqvist på friidrottsförbundets webbplats.

Skip Instagram post

Tretton SFI-medaljer under lördagen

Blomqvist segertid är ungefär en och en halv sekund långsammare än det personliga rekordet som hon satte för en vecka sedan.

Dagens tävlingar gav tretton SFI-medaljer fördelat på tre guld, fyra silver och sex brons.

Förutom Blomqvist tog även Jimi Nikula från Vasa IS (H19 längd) och Linda Leveelahti från HIFK (D17 300mh) guld.

Nikula som också tävlade på 60 meter i dag och gick till final säkrade guldet i sitt sista hopp som mätte 715.

– 60 metersloppen påverkade hoppning en aning. Det var först i sista omgången som jag träffade rätt även om det heller inte var helt lyckat, säger Nikula som besegrade silvermedaljören Aaro Davidila med fyra centimeter.

Samtliga resultat från junior-FM i friidrott hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport