Hoppa till huvudinnehåll

Ståhlberg överlägsen FM-mästare – Haarala fick ge sig mot Lepistö

Juuso Haarala i skidspåret.
Juuso Haarala tog silver i JFM. Juuso Haarala i skidspåret. Bild: Jussi Saarinen / All Over Press längdskidåkning,juuso haarala

Ingen var i närheten att hota Alexander Ståhlberg då 17-åringarna gjorde upp om FM-medaljerna på 10 kilometer klassiskt. Norrvalla-åkaren vann med nästan en minut före Matias Hyvönen. I klassen herrar 23 år blev det ett silver för Juuso Haarala.

Den andra dagen av junior-FM på skidor i Kuopio bjöd på två medaljer för åkare från FSS-föreningar. Alexander Ståhlberg från Norvalla Ski Team tog guld i 17-årsklassen medan Minkens Juuso Haarala åkte hem ett silver i klassen herrar 23 år.

Ståhlberg har radat upp guld i junior-FM de senaste åren. Han är tidigare FM-mästare i 15- och 16-årsklassen och nu alltså också för 17-åringar.

Norrvalla-åkaren var fullständigt överlägsen på dagens klassiska tia. Redan under den första halvan av loppet kopplade han ett rejält grepp om guldet och vann till slut med hela 52,7 sekunder före Matias Hyvönen från Lahden Hiihtoseura.

I samma klass blev det också en sjätteplats för Jesper Lietzén från Pargas IF medan Ike Melnits från Sibbo-Vargarna slutade på tionde plats.

Hoppa över Twitterpostning

Lepistö starkare än Haarala

I klassen herrar 23 år var det tre åkare från landslagets utmanargrupp som var starkast. Lauri Lepistö vann guldet före Juuso Haarala och Markus Vuorela.

Minkenåkaren Haarala låg trea efter halva loppet men fick till en bra avslutning och klättrade till en silvermedalj. I mål var han 24,7 sekunder långsammare än vinnaren Lepistö.

Vuorela gick i sin tur i mål 28,3 sekunder efter Lepistö. Jonas Nordström från Sibbo-Vargarna förlorade med en dryg minut till Lepistö och slutade på tionde plats.

Samtliga resultat från FM hittar du här.

Läs också