Hoppa till huvudinnehåll

Märkliga scener då City vann ligacupen – Chelseas målvakt vägrade bli utbytt och tränaren blev tokig

Kepa Arrizabalaga gestikulerar
Kepa Arrizabalaga vägrade lämna planen i slutet av förlängningen. Kepa Arrizabalaga gestikulerar Bild: imago/Sportimage/ All Over Press fotboll,Kepa Arrizabalaga

Manchester City tog sin första titel den här säsongen då man besegrade Chelsea i ligacupfinalen efter straffar. Men det var inte Citys seger som hamnade i fokus. Det var i stället en märklig incident i slutet av förlängningen.

För två veckor sedan bjöd Manchester City på målkalas då laget krossade Chelsea i Premier League. En repris på den matchen blev det inte då lagen i kväll gjorde upp om ligacuptiteln.

Finalen var under långa stunder ett riktigt sömnpiller. Båda lagen valde att prioritera defensiven och det gjorde att målchanserna var lätträknade. Under ordinarie speltid och förlängning fick publiken på Wembley inte se några mål.

Det mest intressant under hela matchen utspelade sig i slutet av förlängningen. Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga drabbades av kramp och den pressade tränaren Maurizio Sarri bestämde sig för att byta målvakt.

Willy Caballero gjorde sig också redo att hoppa in men Arrizabalaga vägrade att bli utbytt. Sarri blev då riktigt irriterad, han skrek, gestikulerade och kastade vattenflaskor innan han var på väg att vandra ut från arenan.

Willy Caballero är på väg att bytas in.
Willy Caballero var på väg att bytas in. Willy Caballero är på väg att bytas in. Bild: imago/Sportimage/ All Over Press fotboll,Wilfredo Caballero,Maurizio Sarri

”Ett stort missförstånd”

Han valde ändå att stanna upp och återvände till tränarbänken för att följa med straffläggningen. Sarris kommentar efter matchen gör också hela händelsen ännu mer bisarr.

– Det var ett stort missförstånd. Kepa kunde fortsätta spela. Han ville bara göra mig uppmärksam på det. Han hade rätt, det insåg jag efter matchen men det sätt han uppförde sig på var fel, säger tränaren enligt AP.

I straffläggningen räddade Arrizabalaga en straff men det var inte tillräckligt. Chelsea sumpade två straffar och Raheem Sterling avgjorde men en stenhård straff som gick ribba in.

Det här var andra året i rad och sjätte gången totalt som Manchester City vann den engelska ligacupen.

Resultat:

Chelsea – Manchester City 3–4 efter straffar