Hoppa till huvudinnehåll

Thailands kung skickade blommor till den finländska pojke som blev attackerad av gatuhundar

Thailands kronprins Maha Vajiralongkorn som är känd för sina skandaler och älskarinnor har uppträtt allt mer i offentligheten ju längre fadern har vårdats på sjukhus
Thailands kronprins Maha Vajiralongkorn som är känd för sina skandaler och älskarinnor har uppträtt allt mer i offentligheten ju längre fadern har vårdats på sjukhus Bild: EPA/RUNGROJ YONGRIT Thailand,Maha Vajiralongkorn

Den finländska femåriga pojken som tidigare i veckan blev attackerad av gatuhundar i Thailand, har fått en blombukett skickad av Thailands kung Maha Vajiralongkorn, skriver tidningen The Nation.

Det var på torsdag som femåringen blev attackerad av hundarna på stranden Ao Nang i närheten av staden Krabi.

Enligt The Nation har pojkens tillstånd blivit bättre och han kan redan sitta på sängen och verkar inte längre lika rädd.

Såren har börjat läka och man har inte upptäckt att han skulle ha smittats av någon sjukdom. Enligt läkarna kommer han att bli hemförlovad från sjukhuset inom ett par dagar.

Inte ovanligt med liknande hundattacker

En lokal strandvakt berättade i samband med attacken till lokala medier att liknande hundattacker nyligen har skett på stranden, också då har offren varit barn mellan fyra och åtta år.

Bara en dag efter att den finländska pojken blivit attackerad skedde en liknande attack på samma strand. Då attackerades en 3-årig svensk pojke.

Läs mera:

Flock med gatuhundar attackerade finländsk pojke i Thailand

Thailändska medier rapporterar om en femårig finländsk pojke som har blivit attackerad av en flock gatuhundar i Thailand. Incidenten inträffade på den populära stranden Ao Nang i närheten av staden Krabi.

Läs också