Hoppa till huvudinnehåll

Bytesbörsen 26 februari

Garn  i en garnaffär.
Garnrester efterlyses för pyssel! Garn i en garnaffär. Bild: Yle/Minna Almark garn,handarbeten och hantverk,Hangö,Västnyland,garnaffär

Ylva i Kimito, jobbar som sysselsättare inom älreomsorgen. Hon efterlyser 80-tals bilssätesmattor, som är gjorda av träkulor för att kunna göra halsband av dem. Garnrester efterlyses också. Och rakborstar för att måla med. En del äldre har lättare att greppa en rakborste än en vanlig pensel.

Jorma i Pargas, byter bort två stycken hatthyllor för tamburen. Den ena är 100x30cm, har förkromade rör på framsidan, fem stycken bruna trälister ovanpå med krokar. Den andra 140x30cm, har tre stycken bruna, bredare lister ovanpå. Helt vit undertill. Jorma pendlar mellan Pargas och Åbo, så kan komma och visa upp dem vid behov. I utbyte önskas något smått och det kan diskuteras, kaffe eller påskägg till exempel!

Anita i Pargas, efterlyser en gammaldags schiffong-duk - användes i slutet av 50-talet av "alla fruar" i Pargas som hade dem på sitt huvud med papiljotter - ingen skillnad med färg.

Yngve i Nagu, byter bort en gammaldags hårtork från 70-talet, en sådan man sätter sig i - har tillhörande golvställning.Den har tillhört han mor och är väldigt lite använd! Byte kan diskuteras - kaffepaket funkar också!

Siv i Pargas, skulle vara intresserad av en gammaldags tallrikshylla, som hon kan hänga på köksväggen. En som har rundstav framtill på hyllorna, så tallrikarna hålls på plats.

Marita i Dalsbruk, efterlyser en gräsklippare till hundparken, en stor monstera (blomma) och en hushållsmaskin för att göra smoothies (blender).

Fredrika på Kimitoön, 040 759 69 27, efterlyser en välfungerade dvd-spelare.

Gunnevi i Dragsfjärd, skänker bort en fungerande centrifug för tvätt. Genom att centrifugera tvätten torkar den mycket snabbare.

Mats, efterlyser gamla yxor från Billnäs och Kellokoski och gamla kataloger om yxor. Också gamla häften, dvs Metsämiehen hakkuu-opas-häften. Han efterlyser också stocksågar, en-handssågar och två-handssågar, dvs Justeeri-sågar, även en-mans-stocksågar, som kallas timmersvansar.

Monica fick tag på digitalboxen som hon efterlyste!

Kontakta Bytesbörsen så här:

  • ring in under sändningens gång till 02 271 7833
  • skicka e-post till aboland@yle.fi
  • Whatsapp till Yle Åboland 044 522 3030
  • sms till redaktionen: skriv vegaabo och ditt meddelande, skicka det till 16261 (ett meddelande kostar 0,40 €)
  • ring in under veckan till 02 271 7859

Regler:

  • Du kan efterlysa det du behöver, ge bort saker gratis eller byta mot något lämpligt.
  • Försäljning är förbjudet. Det finns andra kanaler om du vill sälja saker.
  • Du får efterlysa vad du vill bara det följer god sed. Undvik att puffa evenemang.