Hoppa till huvudinnehåll

Dagens tävling: Vem vinner duellen mellan Niskanen och Bolsjunov – och vad blir tidsmarginalen mellan herrarna?

Iivo Niskanen och Alexander Bolsjunov tog tempen på varandra i skiathlon.
Iivo Niskanen och Alexander Bolsjunov är de största förhandsfavoriterna att vinna VM-guld på 15 kilometer. Iivo Niskanen och Alexander Bolsjunov tog tempen på varandra i skiathlon. Bild: Lehtikuva Iivo Niskanen,Aleksandr Bolsjunov

Yle Sporten ordnar en daglig tävling för sina läsare under skid-VM. Tippa rätt på dagens fråga och vinn hem ett pris från Seefeld!

Herrarnas 15 kilometer med klassisk teknik och intervallstart förutspås bli en duell mellan Rysslands Alexander Bolsjunov och Finlands Iivo Niskanen – det har blivit dags för Yle Sportens sjätte läsartävling!

I går fick vi in tre korrekta svar på frågan: Vem är den bästa finländaren på damernas 10 kilometer – och vad blir tidsmarginalen mellan henne och segraren?

Rätt svar var Krista Pärmäkoski och 37 sekunder.

Grattis till Camilla Sjöberg som var en av de tre som tippade rätt och hade dessutom turen på sin sida i lottningen!

Dagens fråga lyder:

Vem vinner duellen mellan Iivo Niskanen och Alexander Bolsjunov – och vad blir tidsmarginalen mellan herrarna?

Niskanens och Bolsjunovs placeringar i loppet på 15 kilometer är ovidkommande – i vår läsartävling jämförs endast de här två förhandsfavoriterna mot varandra.

Berätta vem du tror är bättre av dem två och med hur stor tisdmarginal.

Inför VM besegrade Bolsjunov Niskanen med 43,7 sekunder i Cogne. I januari i Otepää var Niskanen 15,9 sekunder snabbare än ryssen.

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller närmast.

Tävlingstiden går ut klockan 14.59.

Lycka till!

Läs också

Nyligen publicerat - Sport