Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit på väg mot slutspelsflopp – förlorade också andra hemmamatchen trots 48 skott på mål

Juuso Hietanen från Dynamo Moskva i en närkamp med Jokerits Pekka Jormakka.
Juuso Hietanens Dynamo Moskva har kopplat ett järngrepp om matchserien mot Pekka Jormakkas Jokerit. Juuso Hietanen från Dynamo Moskva i en närkamp med Jokerits Pekka Jormakka. Bild: Lehtikuva Juuso Hietanen,Pekka Jormakka

Lauri Marjamäkis första säsong som Jokerittränare är på väg att få ett dystert slut. Helsingforslaget är rejält illa ute i slutspelets första omgång efter att ha inlett med två hemmaförluster mot Dynamo Moskva.

2–4 hemma mot Dynamo Moskva i måndags, 2–3 hemma mot Dynamo Moskva på onsdagskvällen.

Jokerit har fått en mardrömsstart i vårens KHL-slutspel och ligger under med 0–2 i matcher när bäst-av-sju-serien fortsätter med två matcher i Moskva.

Totalt har Jokerit nu förlorat 13 matcher i rad mot Dynamo Moskva.

– Vi jobbar och jobbar och jobbar men får inte in pucken i mål, sammanfattar Jokerits tränare Lauri Marjamäki för Viasat.

I den andra matchen, inför över 12000 åskådare i Arenan i Helsingfors såg danska anfallaren Nicklas Jensen till att Jokerit tog ledningen i den första perioden, men innan perioden var över hade svensken Patrik Zackrisson och letten Miks Indrasis vänt på steken med varsitt mål för Dynamo.

– Första perioden hade vi tolv bra målchanser och de hade två, men de gjorde mål på bägge sina lägen, säger Marjamäki.

Miika Koivisto gjorde segermålet

I den andra perioden var det sedan en finländsk back som såg till att det finländska KHL-laget lever mycket farligt. Miika Koivisto gjorde mål i powerplay och förde upp gästerna i 3–1-ledning. Det blev till slut matchens segermål.

Brian O’Neill reducerade i början på den tredje perioden och Jokerit saknade absolut inte kvitteringschanser, mot slutet av matchen fick Jokerit jaga utjämning med 5 mot 3 och 6 mot 4 – men utan resultat.

Gästernas stora hjälte var målvakten Aleksandr Jeremenko som stod för en rad med strålande parader och svarade för otroliga 46 räddningar.

– Vi är överlägsna i statisitiken men förlorar ändå. Det är frustrerande. Nu prövas laget. Men fortsätter vi så här ger vårt jobb ännu utdelning, säger Lauri Marjamäki.

– Långa stunder var vi det bättre laget. Det är många matcher kvar än. Som helhet spelar vi rätt bra. Vi har mycket puck, de blir trötta, vi får se hur länge de orkar, säger Jokerits svenska back Viktor Lööv till Viasat.

KHL-slutspel, första omgången:

Jokerit–Dynamo Moskva 2–3 (1–2, 0–1, 1–0)
Ställningen 0–2 i matcher.