Hoppa till huvudinnehåll

Lokalt, globalt och digitalt - västnyländska medier vill locka också den unga publiken

Patrik Rosström från Yle Västnyland och Marina Holmberg från tidningen Västra Nyland
Regionchef Patrik Rosström från Yle Västnyland och chefredaktör Marina Holmberg från Västra Nyland tror att det finns en framtid också för lokala västnyländska medier. Patrik Rosström från Yle Västnyland och Marina Holmberg från tidningen Västra Nyland Bild: Yle/Maria Wasström Västnyland,Västra Nyland (tidning),Patrik Rosström,nyhetschef marina holmberg

Papperstidningen känns förlegad, radio och tv likaså och lokalpolitik för tråkigt - hur ska de lokala medierna klara sig i konkurrensen om den unga publiken?

Den unga publiken är flerspråkig, flexibel och helt digital. Den är inte intresserad av gårdagens nyheter eller traditionella tv-sändningar som summerar nyhetsdygnet.

Det här och mycket mer framgår ur tankesmedjan Agendas rapport om 18 till 34-åringars mediekonsumtion. Rapporten Unga och valet av nyhetsmedier kan du läsa om här.

Videokamera som direktsänder en debatt
Debatten på yrkeshögskolan Novia i tisdags strömmades i realtid av tankesmedjan Agenda. Den går att se på också i efterhand på Agendas Facebook-sida. Videokamera som direktsänder en debatt Bild: Patrik Rosström / Yle medier,KSF Media,Yle,sociala medier,Facebook Live,Facebook,tankesmedja,Västra Nyland (tidning),yle västnyland

Med rapporten som utgångspunkt ordnade Agenda i tisdags en mediedebatt i Ekenäs.

Diskussionen fortsatte i Yle Västnylands morgonprogam i radio och länken dit hittar du här nedan.

Länken till mediedebatten på Novia i tisdags hittar du här.