Hoppa till huvudinnehåll

Raumoföretag fick ansvaret för verksamheten på Örö – rekryteringen har redan kört igång

Cafébyggnaden i Örö gästhamn.
Cafébyggnaden i Örö gästhamn. Cafébyggnaden i Örö gästhamn. Bild: Yle/Annika Holmbom Örö,skärgård

Forststyrelsen meddelar att det är Raumoföretaget West Coast Sea Service som kör igång verksamheten på Örö i Hitis skärgård. Företaget ska ansvara för gästhamnen, restaurangen och övernattning på ön.

Företaget driver sedan tidigare verksamheten på bland annat öarna Kylmäpihlaja och Kuuskajaskari utanför Raumo.

Företagets vd Teemu Knuutila berättar i ett pressmeddelande från Forststyrelsen att man som bäst rekryterar personal till Örö.

- Det lönar sig att hålla utkik efter arbetsplatsannonser om man känner att Örö är den framtida arbetsplatsen, säger Knuutila.

Forststyrelsen öppnade tidigare för att anlita flera företag för att ansvara för verksamheten i det tidigare kustfortet.

Regionchef Henrik Jansson är nöjd med valet.

- Vi är glada över att vi hittade en erfaren företagare som har bundit sig till att utveckla verksamheten med tanke på miljön och på samarbetet med resten av Kimitoöns turismtjänster, säger Jansson i pressmeddelandet.

Örö kustfort är ett viktigt resmål i Skärgårdshavets nationalpark och hade upp till 30 000 besökare i fjol. Under hösten har flera företagare hört av sig och visat intresse för att få driva verksamheten på ön.

Ön ägs av finska staten och administreras av Forststyrelsen. Örö öppnade för allmänheten år 2015.

Läs mera:

Segelbåtar i Örö gästhamn, och kafégäster i hamnen.

Nu söks ny företagare till Örö i Skärgårdshavet – Forststyrelsen öppnar upp för att verksamheten kan drivas av flera företag

Många har redan visat intresse för att driva verksamheten på Örö. Forststyrelsen behöver också nya företagare till den lilla pärlan i Bjärnå i Salo - bruksmiljön Kirjakkala.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland