Hoppa till huvudinnehåll

BSTO Band gör musik med glimten i ögat

Carl-Erik (Bölle) Böhlström.
BSTO Band aktuella med låten Du är min tjej Carl-Erik (Bölle) Böhlström. Bild: Kevin Stewart. musiker,carl-erik böhlström

BSTO Band består av rutinerade musiker som älskar sin jazz och blues musik. Gruppen hade en låt med på Vegatoppen för ett år sedan som hette Korvreggae. Nu är det dags för nya låten Du är min tjej.

- Det hela började egentligen 2014 då jag träffade min gamla kompis basisten Jan-Olof Strandberg. Jag föreslog för honom att vi skulle göra en skiva med bara svenska låtar, berättar sångaren Carl-Erik Böhlström.

Det tog inte länge så hade de sin första träning och det kändes bra direkt från början. Den första skivan fick väldigt bra kritik både i Finland och i Sverige.

- Jag hade dessutom turen att få med mig Ben Granfelt och Jukka Gustavson som gäster på den första skivan. Vi fick helt enkelt en bra start på hela projektet, säger Böhlström.

Vilka är BSTO Band?

  • BSTO Band består av Carl-Erik Böhlström, Erkki Osmala, Jan-Olof Strandberg, Kyösti Toivanen och Vesa Kujala
  • Musiken kan beskrivas som Jazzig blues med svenska texter
  • Den tidigare låten Korvreagge hade bra framgång på Vegatoppen för ett år sedan
  • Aktuella med låten Du är min tjej

- Låten Du är min tjej fick sin början då min fru klagade på att jag alltid skrev så allvarliga och lite arga texter. Jag funderade en stund och beslöt att skriva en låt om min fru och mina barn, berättar Böhlström.

BSTO Band är ett liveband och kommer att uppträda på ett antal ställen under 2019.

Låten Du är min tjej fick sin början då min fru klagade på att jag alltid skrev så allvarliga och lite arga texter.

- Vi har en spelning som är hemlig ännu men vi kommer att avslöja vad det handlar om lite senare i vår, avslutar Böhlström.

Vill du rösta på BSTO Band och låten Du är min tjej så kan du göra det här.

Läs också