Hoppa till huvudinnehåll

Kvinna tvingade sig in i en lägenhet i Karis och stal pengar

6 femtio euros sedlar i rad
Kvinnan och hennes brottskumpan stal en större summa pengar av en äldre kvinna. 6 femtio euros sedlar i rad Bild: Henrietta Hassinen pengar,euro

Polisen letar efter en kvinna som tillsammans med en brottskumpan har stulit en större summa pengar i en äldre kvinnas hem.

En okänd kvinna ringde på tisdagseftermiddagen (26.2) på hos brottsoffret, en äldre kvinna som bor i Karis centrum. Kvinnan försökte sälja tyg eller något liknande.

Den äldre kvinnan ville inte släppa in den främmande personen, men hon lyckades ändå ta sig in i lägenheten.

Inne i bostaden lyckades kvinnan skymma brottsoffrets sikt, så att en annan person kunde ta sig in och stjäla en större summa kontanter. Lägenhetens invånare såg aldrig en skymt av kvinnans brottskumpan.

Kvinnan har setts på flera ställen Karis

Kvinnan har också försökt ta sig in i en annan lägenhet i samma hus. Men de som bor i lägenheten fick henne att avlägsna sig.

Polisen har också fått anmälningar om andra iakttagelser av kvinnan i Karis centrum.

- Vi vill också påminna att man inte skall släppa in okända personer. Ifall de lyckas ta sig in och man blir utsatt för ett brott skall man så snart som möjligt ringa nödnumret 112, säger kriminalkommissarien Mats Sjöholm.

Vet du något? Polisen behöver hjälp

Polisen ber nu allmänheten om hjälp gällande iakttagelser av kvinnan, brottskumpanen eller ett eventuellt fordon de använt.

Under tjänstetid kan man meddela iakttagelserna per telefon till numret 0295 436 011.

Utanför tjänstetid per e-post till adressen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Om man har iakttagelser i realtid, så skall dessa anmälas till nödnumret 112.

Kvinnan är rund till kroppsformen, cirka 170 centimeter lång och mellan 40 och 50 år gammal. Hon har mörkt hår, som eventuellt är axellångt och hon bar mörk rock och mörka byxor.

Kvinnan pratade finska, men bröt på något annat språk. Hon använde bland annat orden lehdenjakaja (tidningsutdelare) och huolto (service) för att komma in i fastigheter och bostäder.

Händelsen utreds som grov stöld.

Läs också