Hoppa till huvudinnehåll

Rutinerade namn bakom gruppen PERK

PERK.
PERK består av Nalle Ahlstedt och Anders Borgius PERK. Bild: Anna Norrgård musiker,Perk

Nalle Ahlstedt och Anders Borgius är båda rutinerade låtskrivare och producenter. Killarna träffades för några år sedan på ett låtskrivarläger och hittade varandra musikaliskt. Slutresultatet heter PERK och nu utmanar de på Vegatoppen.

Både Ahlstedt och Borgius har under många år skrivit låtar till andra artister. Artister som Bella Thorne, Sarah Connor och Smokie har fått låtar skrivna av duon.

- Vi kände i något skede att vi ville göra något för oss själva så vi startade gruppen PERK. Tanken var att inte placera in oss i någon genre utan vi kunde göra nästan vad som helst, berättar Ahlstedt.

Den nya PERK singeln Beyond Believing har ett mer soft sound jämfört med de tidigare låtarna.

- Det känns som om en 50-tals låt och en countryballad fick ett barn tillsammans. Söt och kramgo, men väldigt sårbar, berättar Ahlstedt.

Vilka är PERK?

 • PERK är Nalle Ahlstedt från Åbo och Anders Borgius från Sverige
 • Båda arbetar som låtskrivare och prodcenter
 • Den tidigare låten My fathers eyes hade bra framgång på Vegatoppen för ett år sedan
 • Aktuella med låten Beyond believing

PERK är just nu ett renodlat studioband men i framtiden kan gruppen även tänka sig åka på turné.

Det känns som om en 50-tals låt och en countryballad fick ett barn tillsammans. Söt och kramgo, men väldigt sårbar.

- Vi har planer på att uppträda under detta år då vi släppt mera musik men just nu känns det som att vi båda har rätt mycket jobb.

Anders Borgius uppträder som pianist för många stora svenska namn och det är lite knepigt att hitta en passlig tid för spelningar med PERK.
- Men jag tror att vi kommer att lyckas även med en liten turné, avslutar Ahlstedt.

Vill du rösta på PERK och låten Beyond believing så kan du gör det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje

 • MGP-finalen 5.10 närmar sig: Redan nu kan du lyssna på låtarna!

  Årets MGP -skiva är ute nu.

  Det är två veckor kvar till den direktsända sångtävlingen. Nu släpps de tio låtarna som årets MGP-artister skrivit själva. Ladda upp inför final tillsammans med artisterna och deras låtar. Vill du se showen på plats i TV-studion så finns biljetterna ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ida MM

  Lyssna på Ida Mansikkas MGP-låt "Disco".

  Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Isabel

  Lyssna på Isabel Rautamos MGP-låt "Jag är vad jag är".

  Isabel Rautamo är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Isabels MGP-låt "Jag är vad jag är". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Milla

  Lyssna på Milla Pirjetäs MGP-låt!

  Milla Pirjetä är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Millas MGP-låt "Ljud". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: No Wifi

  Lyssna på Melvin Nordmans och Oliver Svarvars MGP-låt!

  Rapduon No Wifi, som består av Melvin Nordman och Oliver Svarvar, är finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras låt "Online". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ollie

  Lyssna på Oliver "Ollie" Takanens MGP-låt!

  Oliver Takanen är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Ollies MGP-låt "The World We Live In". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Siri

  Lyssna på Siri Norrgårds MGP-låt!

  Siri Norrgård är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Siris MGP-låt "För mig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: The L.A.W.

  Lyssna på MGP-låten "För dig" av The L.A.W.

  Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras MGP-låt "För dig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Valter & Asta

  Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta.

  Valter Klockars och Asta Sharma finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta. Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Walter

  Lyssna på MGP-låten "Se alltid framåt" av Walter Wilkman.

  Walter Wilkman är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Walters MGP-låt "Se alltid framåt". Biljetterna för showen finns ute nu.