Hoppa till huvudinnehåll

VM i dag: Aalto och resten av de blåvita backörnarna kvalar i normalbacken

I den stora backen blev finländarna utanför topp-30 – Andreas Alamommo missade redan i kvalet. I normalbacken i Seefeld ska samtliga finländare ha möjlighet att göra bättre ifrån sig.

17.30 Backhoppning, kval HS 109 (Referat: Mikael Oivo)

Finland: Andreas Alamommo, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen, Antti Aalto

Finländarna har chans till förbättring

Marginalerna är små i normalbacken och stilpoängen är av stor betydelse. Det gäller att göra snygga telemarklandningar då hopplängderna mellan hopparna inte varierar speciellt mycket.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Sport