Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Rinne återvänder till riksdagen, skådespelaren Luke Perry på sjukhus, köldgrader i hela landet

Sandviken i Vasa 05.01.2015
Sandviken i Vasa 05.01.2015 Bild: Christian Nylund kyla

Här är nattens och morgonens nyheter i ett kort format:

Få nordbor flyttar till Finland men varje år flyttar tusentals unga finländare till övriga Norden, främst Sverige. Finland upplevs som trist och stränga språkkrav gör det svårt att hitta jobb.

Amerikanska myndigheter tror att Usama bin Ladins son Hamza bin Ladin är på väg att axla sin fars mantel som ledare för terrorrörelsen al-Qaida. Nu erbjuds en miljon dollar för information om var han befinner sig.

Skådespelaren Luke Perry är på sjukhus för observation, uppger hans presstalesman. Enligt webbplatsen TMZ drabbades skådespelaren av ett massivt slaganfall. Perry är mest känd för sin roll som Dylan McKay i tv-serien Beverly Hills 90210 från 1990-talet.

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne återvänder till jobbet i dag efter en lång sjukledighet. Rinne insjuknade i lunginflammation under en semesterresa i Spanien och komplikationer tillstötte. Nu ska han ska bland annat leda Socialdemokraternas valkampanj inför riksdagsvalet den 14 april.

Humorgruppen KAJ:s succémusikal Gambämark kan nu ses på Arenan. I Gambämark tycker invånarna att det var bättre förr. Därför isolerar man sej och bygger en mur kring byn och utropar sig självständiga.

Karnevalen i Rio de Janeiro i Brasilien inleds i dag och pågår fram till den 9 mars.

Väder

I landets södra och mellersta delar:

Det är rätt klart och uppehåll i landets södra och mellersta delar. Dagens högsta temperatur är -3...-8 grader, nattens lägsta är -7...-15 grader. Vinden är mest svag.

I landets norra del ökar molnigheten norrifrån och det är lokalt snöfall. Dagens högsta temperatur är -5...-10 grader, natten lägsta temperatur är -8 ...-15 grader, i norra Lappland kallare. Svag eller måttlig vind mellan nord och väst. Vinden är svag eller måttlig.

Artikeln uppdaterades klockan 7.04 med uppgifter om Usama bin Ladins son.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes