Hoppa till huvudinnehåll

Musiktest: I vilken grupp sjunger Roger Daltrey och vad hette Britney Spears debutalbum?

Roger Daltrey håller i en mikrofon med vänster hand och sjunger iden samtidigt som hans högra arm är utsvängd. åt sidan.
Roger Daltrey. Roger Daltrey håller i en mikrofon med vänster hand och sjunger iden samtidigt som hans högra arm är utsvängd. åt sidan. Bild: WENN.com/All Over Press Roger Daltrey

Välkommen till Svenska Yles pop- och rockfrågesport!

Testa dina kunskaper i pop och rock och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng! Varför inte ha en liten tävling på jobbet under kafferasten eller över en liten fredagspilsner efter dagens värv på puben runt hörnet?

Vid rätt svar markeras ditt svar genast med grönt. Ett felaktigt svar blir rött och då markeras det rätta svaret med fet stil.

Varje fredag kommer 10 nya frågor av varierande svårighetsgrad här på svenska.yle.fi. Ämnesområdena rör sig inom de musikstilar som kan kallas något slags pop och rock, men kan även gälla soul, funk, blues, punk, heavy och så vidare.

Rock’n’roll! Eller något. Lycka till!

1. Vad heter gruppen där Roger Daltrey sjunger?

2. Vilken är Van Halens hittills mest framgångsrika hit?

3. Det har nu gått 20 år sedan Britney Spears gav ut sitt debutalbum. Vad hette det?

4. Förra veckan fyllde James Dean Bradfield 50 år. I vilket walesiskt band är han sångare och gitarrist?

5. Vem är den kanadensiske sångaren på bilden?

6. Vad heter den schweiziska elektroniska duo som består av Dieter Meier och Boris Blank?

7. För 50 år sedan var “Where Do You Go To (My Lovely)?” en listetta. Det blev en viss singer-songwriters första och största hit. Vad hette han?

8. Från vilken svensk stad kommer gruppen Gyllene Tider?

9. Förutom musiken har Bryan Adams, Andy Summers och Chris Stein ett annat gemensamt kreativt intresse som de också fått erkänsla för. Vilket är det intresset?

10. Vem är sångerskan på bilden? Hon är känd för stora hittar som ”How We Do (Party)”, ”I Will Never Let You Down”, ”Your Song” och ”Anywhere”. Hon är ursprungligen kosovoalban, men är numera brittisk medborgare. Om det tipset kan hjälpa.