Hoppa till huvudinnehåll

5 toppgrejer för lördagskvällen: Framtidens telefoner kommer, ditt kärleksliv är inte värt mer än 50 cent på Tinder, upphovsrättskampen rasar i EU

En mobilskärm där bland annat Tinders applikations logo syns.
En mobilskärm där bland annat Tinders applikations logo syns. Bild: EPA-EFE Tinder

Här kommer lite läsning för lördagskvällen.

Den nya generationens mobiltelefoner kommer, utrustade med vikbara skärmar. Det kan låta som science fiction men det är redan verklighet. Bland annat Huawei har lanserat en mobil med vikbar skärm som gör det möjligt att förvandla apparaten till en pekplatta.

Tyska Europaparlamentarikern Julia Reda kämpar för fulla muggar för att stoppa det omstridda upphovsrättsdirektivet i EU. Reda hoppas att EU-parlamentet tänker om beträffande de mest omstridda delarna i direktivet: kravet att tjänster som Youtube och Twitter filtrerar bort upphovsskyddat material samt förslaget om att begränsa citaträtten för nyhetsinnehåll på nätet.

Dina naknaste, kåtaste och mest desperata stunder på dejtingappen Tinder är inte värda mycket mer än 50 cent. X3M-producenten Oliwer Bäcklund bestämde sig för att med stöd av dataskyddsförordningen be om att få se all information dejtingappen Tinder samlat om honom.

När Olofs missbruk var som värst fick han lugnande medel och vanvård på platsen han vårdades. Det som räddade Olofs liv var ett nytt vårdhem, anser hans syster Nina.

Vad händer om Storbritannien inte lämnar EU den 29 mars? Svenska Yles Europakorrespondent Rikhard Husu listar sju olika alternativ.