Hoppa till huvudinnehåll

Neziri missade i starten, Hurske två hundradelssekunder från brons i inomhus-EM: ”Hade medaljvittring”

Nadine Visser och Reetta Hurske i farten.
Guldmedaljören Nadine Visser och fyran Reetta Hurske i farten i Glasgow. Nadine Visser och Reetta Hurske i farten. Bild: imago images / Cronos / All Over Press Reetta Hurske,Nadine Visser

Ända fram till den femte och sista häcken låg Reetta Hurske trea i finalen på den korta häcken i inomhus-EM. Men en liten kontakt grusade chanserna till medalj. Det är små marginaler, summerar experten.

Reetta Hurske var en outsider i finalen på 60 meter häck på söndagen. Men ändå var det hon som var närmast av finländarna att ta medalj.

Hurske kom iväg som en blixt och låg till och med trea efter fyra av fem häckar.

Dessvärre blev tog Hurske i den sista häcken, tappade balansen lite och korsade mållinjen som fjärde dam med tiden 8,02. 0,02 sekunder från bronsmedaljen.

– Reetta hade medaljvittring ännu före den sista häcken. Tyvärr, tyvärr. Det är små marginaler det handlar om, summerar expertkommentator Mikael Ylöstalo.

– Hon kan ändå vara nöjd med sitt lopp. Nooralotta lär nog vara missnöjd. Missar man i starten så brukar man spänna sig för mycket efteråt och inte riktigt hitta löpningen, tillägger han.

Neziri sexa, Lakka åtta i herrfinalen

Nooralotta Neziri fick nöja sig med en sjätteplats i finalen. Neziri hade problem från start och klockade till slut in 8,09.

Segern gick emellertid till holländskan Nadine Visser med det nya europeiska årsbästat 7,87. Cindy Roleder från Tyskland knep silver och Elvira Herman från Vitryssland tog brons.

Hurske var ändå allt annat än nöjd med resultatet.

– Visst grämer det att jag gick och löpte in i den sista häcken. Dit for ju bronset. Jag kan inte vara missnöjd med placeringen, men nog grämer det ändå, säger Hurske till Yle efteråt.

Neziri var inne på samma banor.

– Målet var att ta medalj så visst är det här en stor besvikelse. Jag träffade den andra häcken och efter det så var det kört, beskriver hon för Yle.

I herrarnas final på 60 meter häck var Elmo Lakka åttonde och sista man över mållinjen med tiden 7,74 – elva hundradelssekunder från medalj.

– Elmo lyckades inte förbättra i finalen. Han hade inte heller den bästa möjliga starten, analyserar Ylöstalo.

Segern gick där till Cypern och Milan Trajkovic med tiden 7,60, en hundradelssekund före fransmannen Pascal Martinot-Lagarde. Frankrikes Aurel Manga tog brons.

Artikeln uppdaterad med Hurskes och Neziris kommentarer kl. 21.17.