Hoppa till huvudinnehåll

Norrena & Frantz: Vilken relation har du till fåfänga?

Spegel
Spegel Bild: Glowimages svängrum

Fåfänga! Ett fult ord som signalerar självcentrering och ytlighet? Eller kanske en kul hobby som ger ett välkommet avbrott från allt elände i världen?

Jag är den första att erkänna: jag går aldrig osminkad till jobbet. Knappt ens till lokala matbutiken. Varför? Känner jag att jag inte duger utan smink? Kanske det. Men jag vet att jag mår bättre med mascara på ögonfransarna och ögonpåsarna någolunda täckta.

Hur är det med dig? Tar du dig god tid varje morgon att göra dig i ordning eller nöjer du dig med att skölja ansiktet och sätta håret i hästsvans?

I dessa tider med alla skönhetsmedel som finns till buds kan det kännas som att man är ett offer för reklam och fotoshoppade bilder. Men är fokus på utseendet endast av ondo? Gör det en till en ytlig människa?

Mår du bättre på insidan om du ditt yttre är fixat? Vilken påverkan har ditt yttre på ditt inre?

Relationspodden vill veta vilken relation du har till dig själv och ditt utseende.

Din berättelse kan komma att läsas upp i podden och publiceras i redigerad form här på svenska.yle.fi.

Hur fåfäng är du?