Hoppa till huvudinnehåll

Knivdådet i Haga i Helsingfors undersöks som försök till mord - den misstänkte fortfarande på fri fot

knivhuggning
Arkivbild. knivhuggning Bild: Lehtikuva knivhuggning

Polisen undersöker söndagens knivdåd i Haga som ett mordförsök, ett försök till dråp och tre försök till grov misshandel.

Enligt polisen kan brottsrubriceringen ändras då de får mer information om fallet.

På söndagskvällen var den mest allvarliga brottsrubriceringen försök till dråp, men kriminalkommissarie Jari Koski berättade i dag på morgonen att de ändrat på brottsrubriceringen.

Mannen, som är född 1985 misstänks för att ha knivhuggit sin ex-hustru, ex-hustruns vän och tre gemensamma barn som mannen har med ex-hustrun.

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot, men polisen känner till mannens identitet.

Knivhögg i slutet av ett möte på skyddsenheten

Enligt Koski inträffade knivdådet i slutet av ett överenskommet möte på skyddsenheten för barn och unga, Ankkuri. Polisen kommenterar inte vad mötet gick ut på och vem som var på plats.

Mannen attackerade offren utanför byggnaden.

Eftersom den misstänkta fortfarande är på fri fot, har motivet för dådet inte ännu klarnat. Polisen kommenterar att det har med familjens ärenden att göra.

Alla fem offer fördes till sjukhus igår och enligt polisen svävar ingen av dem i livshotande fara.

På fri fot

Polisen har gått ut med signalement på den misstänkte på sin webbplats.

– Polisen har hittills utfört och fortsätter att utföra stora eftersökningar för att få fast den misstänkte, säger Koski.

Polisen har tidigare intygat att ingen utomstående är i fara.

Artikeln har uppdaterats 4.3.2019 klockan 13.50. Hänvisningar till Helsingin Sanomat har tagits bort eftersom polisen bekräftat informationen för Yle. 5.3.2019 klockan 10.07 har artikeln uppdaterats med att polisen har gått ut med signalement på den misstänkta.

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - nu ska de avlivas

  Expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötkreatur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen