Hoppa till huvudinnehåll

Mikael Granlund fick ett varmt mottagande då Nashville besökte Minnesota: "Det känns fantastiskt att fansen reagerade så"

Mikael Granlund.
Mikael Granlund spelar numera i Nashville Predators. Mikael Granlund. Bild: All Over Press Mikael Granlund

Mikael Granlund andra match i sitt nya lag var ingen vanlig match. Nashville Predators gästade nämligen Minnesota Wild, vilket innebar att Granlund fick åka ut på en bekant is framför ögonen på sina tidigare supportrar. Finländaren hyllades av såväl hemmasupportrarna som motståndartränaren. Han är en strålande hockeyspelare, sade Minnesotas Bruce Boudreau.

Inför matchen erkände Granlund att det var pirrigt.

– Det är spännande och jag är lite nervös. Men det känns bra att få detta avklarat. Jag känner väl till den här arenan, jag spenderade sju år här framför dessa fina supportrar. I motståndarens omklädningsrum har jag många vänner för livet. Jag älskade tiden här, sade Granlund inför matchen.

Lagen bjöd på en jämn duell. Nashvilles Filip Forsberg kvitterade till 2–2 med 04:19 kvar och matchen gick till såväl förlängning som straffar. I straffläggningen avgjorde Ryan Johansen i den fjärde omgången och Nashville vann matchen med 3–2.

Granlund spelade i Nashvilles andrakedja tillsammans med Kyle Turris och Craig Smith. The Athletic-skribenten Adam Vingan plockade fram kedjestatistik som visade att Turris andrakedja stod för en bra match. Kedjan hade bland annat 5–2 i farliga chanser.

– En riktigt solid insats.

Hoppa över Twitterpostning

  1. Filip Forsberg – Ryan Johansen – Viktor Arvidsson
  2. Mikael Granlund – Kyle Turris – Craig Smith
  3. Rocco Grimaldi – Nick Bonino – Wayne Simmonds
  4. Frederick Gaudreau – Colton Sissons – Calle Järnkrok

Nashvilles chefstränare Peter Laviolette valde i sin tur att lyfta fram tredjekedjan.

– Jag gillade vad jag såg och vill inte bryta upp den. Grimaldi är ihärdig, Bonino bygger upp spelet och Simmonds ser till att vi får puckar på mål.

Granlund hyllades

Under matchen passade Granlunds tidigare klubb på att hylla finländaren med en tributvideo. Se klippet på NHL.com.

Hoppa över Twitterpostning

Videon avslutades med förlängningsmålet mot Colorado slutspelsvåren 2014. Målet innebar att Minnesota kunde reducera till 1–2 i matcher och slutligen vinna serien med 4–3. Under de 15 senaste åren har Minnesota bara två gånger tagit sig till den andra slutspelsomgången, 2013 och 2014.

– Det känns fantastiskt att fansen reagerade så, sade Granlund om det varma mottagandet till The Athletic (bakom betalmur).

Hoppa över Twitterpostning

Även Granlunds tidigare tränare Bruce Boudreau sällade sig till hyllningskören.

– Han är en strålande hockeyspelare. Människor kollar bara på hans offensiva siffror. Hos oss var han inne i varje defensiva situation. Oavsett i vilken roll han spelar kommer han att vara en toppspelare i Nashville.

Fiala fortfarande utan poäng

I Granlundaffären gick schweizaren Kevin Fiala åt motsatt håll. Även han var nöjd.

– Det var kul att få möta dem istället för att vänta till nästa säsong. Då vi spelar i Nashville kommer det att vara mer känslor, sade han till The Athletic.

Kevin Fiala i Minnesotas Wilds tröja.
Kevin Fiala i Minnesotas Wilds tröja. Kevin Fiala i Minnesotas Wilds tröja. Bild: Brett Holmes/Icon Sportswire/AOP Kevin Fiala

Fiala blev utan poäng även i sin tredje match i Minnesotatröjan.

– Det var nära några gånger men deras målvakt är bra. Idag studsade puckarna hans väg. Vi får se hur det går nästa gång, sade schweizaren då han pratade om sin tidigare lagkamrat Juuse Saros i Nashvillemålet.

Räcker Minnesotas försprång?

Förlusten innebar att Minnesotas fem matcher långa segersvit bröts. Med 71 poäng är laget kvar på en slutspelsplats. Arizona Coyotes och Colorado Avalanche under slutspelsstrecket har 69 respektive 68 poäng.

Minnesota har försökt bygga om och har i spelaraffärer under säsongen tappat yttrarna Nino Niederreiter, Charlie Coyle och Mikael Granlund. Dessutom saknas centern Mikko Koivu och backen Matt Dumba som är skadade och har gjort sitt för säsongen.

– Det här laget har en hel del hjärta. Spelarna vill vinna. De vill inte bli ihågkomna som laget som inte fixade slutspelsplatsen. De lämnar allt på isen, sade Minnesotatränaren Boudreau.

Resultat:

NY Rangers – Washington 2–3 (efter straffläggning)

NY Islanders – Philadelphia 1–4
NYI: Valtteri Filppula 0 + 0 = 0, +/- 0, 18:23
NYI: Leo Komarov 0 + 0 = 0, +/- 0, 15:35

Vegas – Vancouver 3–0

Anaheim – Colorado 2–1
COL: Mikko Rantanen 0 + 0 = 0, +/- 0, 22:05

Florida – Ottawa 2–3
FLA: Aleksander Barkov 1 + 0 = 1, +1, 22:39
FLA: Henrik Borgström 0 + 0 = 0, +/- 0, 11:33

Columbus – Winnipeg 2–5
CBJ: Markus Nutivaara 0 + 0 = 0, +/- 0, 17:22
WPG: Patrik Laine 0 + 1 = 1, +3, 17:04
WPG: Sami Niku 1 + 0 = 1, +/- 0, 13:11

Minnesota – Nashville 2–3 (efter straffläggning)
NSH: Mikael Granlund 0 + 0 = 0, +1, 17:10
NSH: Juuse Saros 24/26 räddningar

San Jose – Chicago 5–2
SJS: Joonas Donskoi 0 + 2 = 2, +2, 16:10

Läs också

Nyligen publicerat - Sport