Hoppa till huvudinnehåll

"Count me in!!!" – Makwan Amirkhani upp i ringen i Stockholm efter ettårigt uppehåll

Makwan Amirkhani i ringen 2016.
Makwan Amirkhani efter segern i Liverpool. Makwan Amirkhani i ringen 2016. Bild: Paul Jacobs/WENN.com Ultimate Fighting Championship,mixed martial arts,Makwan Amirkhani

MMA-fightern Makwan Amirkhani är redo för sin nästa match. Finländaren bekräftar på sitt Instagramkonto att han kommer att gå en match vid en UFC-gala i Stockholm den 1 juni.

När matchen i Globen går igång har det gått mer än ett år sen Amirkhani senast kämpade i oktagonen.

Den gången i Liverpool besegrade den 30-årige Amirkhani amerikanen Jason Knight.

Senast Amirkhani var i Stockholm var i januari 2015, men den gången fick publiken bara njuta av finländarens insatser i åtta sekunder. Så länge tog det för honom att besegra Andy Ogle.

– Vi är verkligen glada över att återvända till Sverige. Våra svenska fans är fantastiska och har alltid kommit i tusental för att stötta sina lokala hjältar. Det finns ett sådant djup och en styrka i den svenska talangpoolen att vi är säkra på att kunna presentera en show som ingen vill missa i juni, sade David Shaw från UFC enligt Expressen om den kommande svenska galan.

Makwan Amirkhani sänker Andy Ogle med ett flygande knä.
Amirkhani mot Ogle på Tele2 2015 tog slut med ett flygande knä. Makwan Amirkhani sänker Andy Ogle med ett flygande knä. Bild: EPA/All Over Press Makwan Amirkhani,Andy Ogle

I sin MMA-karriär har Amirkhani gått 17 matcher och vunnit 14 av dessa.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport