Hoppa till huvudinnehåll

Hamnstrejken i Sverige är avvärjd - parterna nådde en överenskommelse

Tallink Siljas Galaxy och Viking Amorella lämnar Åbo hamn en isig vintermorgon i februari.
Tallink Siljas Galaxy och Viking Amorella lämnar Åbo hamn en isig vintermorgon i februari. Bild: Yle/Linus Hoffman Silja Line,Tallink Silja,Viking Line,Åbo hamn,Åbo,Färjetrafik på Östersjön,färja,Passagerarfartyg,passagerarfärja,sverigebåtar

Hamnstrejken i Sverige är avvärjd. Parterna Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar har tecknat ett avtal, uppger Sveriges hamnar i ett pressmeddelande.

- Alla stridsåtgärder från båda parter har återkallats. Alla problematiska skrivningar om lokala förhandlingar som Hamnarbetarförbundet har motsatt sig är strukna i överenskommelsen, skriver Hamnarbetarförbundet på Facebook.

Parterna hade tid till midnatt på tisdag att komma överens, annars hade strejken varit ett faktum.

Strejken hade stängt alla hamnar i Sverige och hotade drabba också godstrafiken från Finland - däremot var veterligen inte passagerartrafiken hotad.

Läs mera:

Stor strejk kan bryta ut i Sveriges hamnar på onsdag - passagerartrafiken från Finland drabbas inte

Hamnarbetarförbundet i Sverige har varslat om totalstrejk i alla Sveriges hamnar från och med onsdag. Om det blir strejk drabbas godstrafiken från Finland delvis, medan passagerartrafiken på Viking Line och Tallink Silja ser ut att gå normalt.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes