Hoppa till huvudinnehåll

Klart: Iivo Niskanen kör femmilen i Holmenkollen – ”En oerhört uppskattad tävling, den som jag ännu vill vinna”

Iivo Niskanen
Iivo Niskanen. Iivo Niskanen Bild: Lehtikuva längdskidåkning,Iivo Niskanen

Skidförbundet publicerade på tisdagen landslagstruppen som reser till Norge och Holmenkollen på veckoslutet. Både Krista Pärmäkoski och Iivo Niskanen hittas i laget.

Det stod i praktiken redan klart då Iivo Niskanen meddelade att han inte tänker delta i femmilen på VM att han hade riktat in siktet på världscupdeltävlingen i Holmenkollen på veckoslutet.

I Holmenkollen åker man också 50 km, men med klassisk teknik i motsats till fri stil som stod i tur i Seefeld.

– Jag har redan stortävlingsmedaljer, medan ”Kollen” är en oerhört uppskattad tävling, förklarade Niskanen förra veckan.

– För mig personligen är det den enskilda tävling som jag ännu vill vinna. Även om man inte får någon stortävlingsmedalj som pris. Det har varit min dröm, fortsatte han.

Niskanen får sällskap av Anssi Pentsinen och Markus Vuorela i tävlinen.

Bred trupp

På damsidan representeras Finland av Krista Pärmäkoski, Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Laura Mononen, Kerttu Niskanen och Susanna Saapunki. För damernas del är det 30 km klassiskt som väntar.

Både Pärmäkoski och Mononen åkte tremilen också i Seefeld. Där blev det en elfteplats för Pärmäkoski och en 18:e plats för Mononen.

I nordisk kombination står en individuell tävling på programmet i Holmenkollen. Finland representeras där av VM-kvartetten Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru och Arttu Mäkiaho.

Världscupen i backhoppning tar också en mellanlandning i Oslo, av Finländarna tävlar Susanna Forsström, Julia Kyykkänen, Antti Aalto, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä och Eetu Nousiainen under veckoslutet.

Yle sänder världscupshelgen i Holmenkollen på sina kanaler.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport