Hoppa till huvudinnehåll

Simon Elo: Blå framtid klarar sig också utan Soini

Simon Elo
Simon Elo Bild: Lehtikuva Simon Elo

Partiet Blå framtid har en framtid också utan Timo Soini. Det intygade riksdagsgruppens ordförande Simon Elo, efter att det blivit klart att Soini inte ställer upp i riksdagsvalet i april.

Elo säger till nyhetsbyrån STT att De blå fortfarande har en utmärkt lista i Nyland. Det var ju i Nyland som Soini hade kandiderat om han ställt upp.

Simon Elo säger att partiet ställer sig positivt till förslaget att Soini möjligen skulle ställa upp i Europaparlamentsvalet.

Vistbacka vill komma igen

En annan politikerveteran, riksdagsrådet Raimo Vistbacka, meddelade på tisdagen att han ställer upp på Blå framtids lista i Vasa valkrets.

Raimo Vistbacka satt 24 år i riksdagen först för Landsbygdspartiet och sedan efterföljaren Sannfinländarna.
Raimo Vistbacka Raimo Vistbacka satt 24 år i riksdagen först för Landsbygdspartiet och sedan efterföljaren Sannfinländarna. Bild: Yle / Dan Ekholm Raimo Vistbacka,Sannfinländarna

Vistbacka har en bakgrund både i Landsbygdspartiet och Sannfinländarna. Han satt i riksdagen mellan 1987 och 2011 och var trafikminister i Harri Holkeris regering 1989-1990.

Vistbacka är polis till utbildningen och är 73 år gammal. Han är född i Kauhava i Österbotten.

Läs mera:

Timo Soini ställer inte upp i riksdagsvalet – "Det är möjligt att jag fortsätter med politik i framtiden"

Finlands utrikesminister Timo Soini ställer inte upp för sitt parti Blå framtid i vårens riksdagsval. Det här meddelar han på sin blogg. En avslappnad Soini tog emot pressen på eftermiddagen. Den stora frågan var om han tänker ställa upp i Europaparlamentsvalet – något han inte kunde bekräfta.

Läs också