Hoppa till huvudinnehåll

Ersättaren är vald – Emmi Peltonen representerar Finland i konståknings-VM

Konståkaren Emmi Peltonen i sitt tävlingsprogram 2018.
Emmi Peltonen ersätter Viveca Lindfors i Saitama. Konståkaren Emmi Peltonen i sitt tävlingsprogram 2018. Bild: EPA / Mauri Ratilainen Emmi Peltonen,Konståkare

Det blir som väntat Emmi Peltonen som ersätter Viveca Lindfors i konståknings-VM. Peltonen ville ändå fundera på saken, innan hon antog utmaningen.

Det var igår som Viveca Lindfors kom med beskedet att hon missar VM. På sitt Instagram-konto avslöjade EM-bronsmedaljören att det var medicinska skäl som tvingade henne till beslutet.

Konståkningsförbundet kom idag med det väntade beskedet att Lindfors ersätts av Emmi Peltonen.

Öppna Instagram-inlägget

19-åriga Peltonen placerade sig på en åttonde plats i EM-tävlingarna i Minsk där Lindfors vann brons. Peltonen representerade också Finland i OS i Pyeongchang ifjol, med en tjugondeplats som resultat.

"Är redo att anta utmaningen"

Peltonen säger själv att hon ser fram emot att delta i ett VM.

– Det var inget svårt beslut, men jag ville ändå vara mån om att allt är i skick och att jag kan delta, säger hon till Yle.

Peltonen säger sig försöka se positivt på situationen.

– Naturligtvis är läget utmanande, men jag är nog redo för utmaningen.

Konståknings-VM arrangeras i japanska Saitama mellan den 18-24 mars. Till det finska laget hör förutom Peltonen även Valtter Virtanen, samt isdansarna Juulia Turkkila och Matthias Versluis.

Yle sänder hela mästerskapet från Japan med svenskt referat av Marianne Nyman.

Läs också