Hoppa till huvudinnehåll

Ersättaren är vald – Emmi Peltonen representerar Finland i konståknings-VM

Konståkaren Emmi Peltonen i sitt tävlingsprogram 2018.
Emmi Peltonen ersätter Viveca Lindfors i Saitama. Konståkaren Emmi Peltonen i sitt tävlingsprogram 2018. Bild: EPA / Mauri Ratilainen Emmi Peltonen,Konståkare

Det blir som väntat Emmi Peltonen som ersätter Viveca Lindfors i konståknings-VM. Peltonen ville ändå fundera på saken, innan hon antog utmaningen.

Det var igår som Viveca Lindfors kom med beskedet att hon missar VM. På sitt Instagram-konto avslöjade EM-bronsmedaljören att det var medicinska skäl som tvingade henne till beslutet.

Konståkningsförbundet kom idag med det väntade beskedet att Lindfors ersätts av Emmi Peltonen.

Öppna Instagram-inlägget

19-åriga Peltonen placerade sig på en åttonde plats i EM-tävlingarna i Minsk där Lindfors vann brons. Peltonen representerade också Finland i OS i Pyeongchang ifjol, med en tjugondeplats som resultat.

"Är redo att anta utmaningen"

Peltonen säger själv att hon ser fram emot att delta i ett VM.

– Det var inget svårt beslut, men jag ville ändå vara mån om att allt är i skick och att jag kan delta, säger hon till Yle.

Peltonen säger sig försöka se positivt på situationen.

– Naturligtvis är läget utmanande, men jag är nog redo för utmaningen.

Konståknings-VM arrangeras i japanska Saitama mellan den 18-24 mars. Till det finska laget hör förutom Peltonen även Valtter Virtanen, samt isdansarna Juulia Turkkila och Matthias Versluis.

Yle sänder hela mästerskapet från Japan med svenskt referat av Marianne Nyman.