Hoppa till huvudinnehåll

Närpes och Kaskö har snart förhandlat klart – fusionsavtalet börjar ta form

Göran Honga står i mörk kavaj i ett galleri i Närpes.
Utredaren Göran Honga berömmer stämningen vid förhandlingsbordet. Göran Honga står i mörk kavaj i ett galleri i Närpes. Bild: Yle/Juho Karlsson kommuner,Utredning,Närpes,Kaskö,Österbotten,göran honga

Fusionsförhandlingarna mellan Kaskö och Närpes börjar vara på slutrakan. Redan efter nästa möte kan man ha ett förslag till fusionsavtal, säger utredaren Göran Honga.

Ledningsgruppen för fusionförhandlingarna mellan Närpes och Kaskö möttes igen på onsdagkväll. Enligt Göran Honga börjar de sista pusselbitarna falla på sin plats.

- Det som egentligen kvarstår är en andra behandling av förvaltningen och på investeringssidan väntar vi på att båda städernas ekonomidirektörer gör en sammanställning av de planerade investeringar man har behov av, säger Honga.

- Under nästa möte borde vi vara så långt att vi kan börja färdigställa avtalsförslaget med bilagor och servicestrukturen.

Bra stämning i arbetsgruppen

Enligt Honga kan nästa möte eventuellt bli det sista. Sedan får styrelsen se på avtalet, innan det går till fullmäktige för behandling.

Honga har varit nöjd med fusionförhandlingarna så här långt.

- Stämningen i arbetsgruppen och diskussionerna har varit väldigt bra. Man har inte behövt ta ihop och man har inte haft så stora meningsskiljaktigheter. Man har kunnat diskutera om allting väldigt öppet.

- Men principiellt vet jag att folk har olika åsikt och inte tror jag någon utredning kommer att ändra på det.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten