Hoppa till huvudinnehåll

Pargas IF bryter samarbetet med Marko Brezic – kroatiska tränare verkar nu vara ett avslutat kapitel: "Vi vill ha en annorlunda stil på vår verksamhet"

Marko Brezic.
Marko Brezic. Marko Brezic. Bild: Kalle Parkkinen / Handbollsförbundet Pargas IF,Marko Brezic

Pargas IF:s handbollssektion förlänger inte kontraktet med sin kroatiske chefstränare Marko Brezic.

Den gångna ligasäsongen slutade Pargas herrlag näst sist i ligan, vilket innebär spel i kvalserien. Piffen inleder ligakvalet söndagen den 10 mars. Säsongens svaga resultat har nu lett till förändringar på tränarsidan.

– Inför säsongsstarten på hösten 2018 hade vi trots allt stora förhoppningar, men framgångarna har uteblivit på många plan, så därför fattade vi detta beslut och tackat varandra för den tid som varit, meddelar handbollssektionens styrelse på klubbens Facebooksida.

Nu söker man en tränare från Skandinavien

Kroatiska tränare verkar nu vara ett avslutat kapitel för Pargas IF.

Efter säsongen 2016-17 med Joni Lindberg och senare också Toni Kallio som tränare värvade Piffen kroaten Boris Dvoršek sommaren 2017.

Meningen var att Dvoršek skulle leda utvecklingen i Pargas IF flera år framöver.

– Beslutet på våren 2018 att Boris Dvorsek inte kan fortsätta som chefstränare kom som en överraskning och vi hade inte mycket tid att söka en ersättare. Vi vill nu ha en annorlunda stil på vår verksamhet och söker därför en tränare från Skandinavien inför kommande säsonger, skriver styrelsen.

Peter Söderlund övertar ansvaret för herrlaget och Jessica Ranta-Aho för damlaget.

Piffens damlag, som spelar i division ett, möter närmast regionrivalen Åbo IFK senare idag (onsdag 6 mars).

Läs också