Hoppa till huvudinnehåll

Erkände att han var dopad förra veckan – nu påstår Aleksej Poltoranin något helt annat: ”Alla tester visar att jag är ren”

Aleksej Poltoranin ser på sin biceps.
Aleksej Poltoranin hävdar att han är ren. Aleksej Poltoranin ser på sin biceps. Bild: EPA-EFE/KARL-JOSEF HILDENBRAND GERMANY OUT Aleksej Poltoranin

Den tvåfaldiga VM-bronsmedaljören Aleksej Poltoranin var en av de idrottare som blev fast i dopningsrazzian i Seefeld förra veckan. Kazaken erkände då också för polisen bruket av dopning, men gör nu en helomvändning.

Det var för en dryg vecka sedan som den österrikiska polisen genomförde ett antal dopingsrazzior i österrikiska Seefeld, samt i tyska Erfurt.

Fem idrottare greps och ytterligare några erkännanden har droppat in efter razzian. Idrottsläkaren Mark Schmidt misstänks stå i centrum för dopningshärvan.

Aleksej Poltoranin var en av de fem idrottare i dopningsrazzian i Seefeld som greps misstänkta för bloddopning. Alla fem stycken erkände användningen av bloddopning för polisen och blev frisläppta.

”Alla mina tester visar att jag är ren”

Nu påstår den 31-åriga Poltoranin ändå något helt annat för kazakiska Bnews.

– Alla mina tester visar att jag är ren. Jag tänkte nog använda förbjudna ämnen, men efter att ha funderat på saken ändrade jag mig, sade Poltoranin till sidan.

Poltoranin berättar vidare att orsaken till hans erkännande berodde på förhållandena.

– Jag satt i en isolerad kall källare. Då tänkte jag att jag gör vad som helst för att slippa tillbaka till min familj.

Kazaken har under karriären vunnit två VM-brons, båda i Val Di Fiemme från år 2013.

– Nu försöker jag bara återhämta mig från traumat som jag fick i Österrike

Läs också