Hoppa till huvudinnehåll

Joel Pohjanpalo närmar sig återkomst: "Känns otroligt"

Joel Pohjanpalo på landslagssamling i juni.
Joel Pohjanpalo har haft en lång skadefrånvaro. Joel Pohjanpalo på landslagssamling i juni. Bild: Jarno Kuusinen / AOP Joel Pohjanpalo

Bayer Leverkusens finska anfallare Joel Pohjanpalo har inte spelat en match på nästan ett år. En sällsynt fotskada har plågat den finska landslagsanfallaren, som nu meddelar på sitt Instagram-konto att han kunnat återvända till träningsplanen.

I juli ifjol kom beskedet att Joel Pohjanpalo tvingas till vila och rehabilitering i flera månader. För Yle berättade han att det var frågan om en sällsynt fotskada. En skada som enligt anfallaren själv ingen i hela världen haft före honom.

Under torsdagen hade 24-åringen betydligt trevligare besked att komma med. På sitt Instagram-konto berättade han om hur skönt det känns att åter få träna på en fotbollsplan.

– Efter åtta månader, fem sjukhusdagar, 3000 kilometer på cykel och oräkneligt många timmar i rehabiliteringscentret känns det otroligt att vara tillbaka på fotbollsplanen. Jag ser fram emot att återvända till laget under de kommande veckorna, skrev Pohjanpalo på Instagram.

Öppna Instagram-inlägget

Bayer Leverkusen publicerade också bildmaterial från Pohjanpalos första träning – som var igår – på sitt Twitter-konto.