Hoppa till huvudinnehåll

Känslosam James ny fyra i alla tiders poängliga – passerade idolen Jordan

LeBron James
LeBron James. LeBron James Bild: AFP / Lehtikuva Basket,LeBron James,NBA

Med en layup i den andra perioden passerade LeBron James legendaren Michael Jordan i antalet poäng. James har nu gjort 32 311 poäng under sin karriär och är fyra på alla tiders lista. Det är helt galet, säger han efter matchen mot Denver Nuggets.

Inför nattens match mellan Los Angeles Lakers och Denver Nuggets låg LeBron James tolv poäng bakom Michael Jordan i alla tiders poängliga. Ingredienserna fanns för en historisk kväll i Los Angeles fanns och i mitten av den andra perioden blev det verklighet.

En layup gav James två pinnar och då passerade han idolen Jordan som gjorde 32 292 poäng under sin karriär. Under följande time-out spelades en hyllningsvideo upp och James var märkbart tagen av den så han satt med en handduk för ansiktet.

– Michael Jordan var den person jag behövde för att få inspiration och positivt inflytande som liten kille i Akron, Ohio. Jag ville vara som ”MJ”. Nu vill jag att barn ska se på mig på samma sätt som jag gjorde med Jordan.

– Det här är helt galet, säger James efter matchen enligt ESPN.

Hoppa över Twitterpostning

James gjorde 31 poäng då Lakers förlorade med 99–115. Hans totala poängsaldo under karriären är nu 32 311 och följande spelare på alla tiders poänglista är Kobe Bryant. Bryant gjorde 33 643 poäng fördelat över 20 säsonger i Los Angeles Lakers.

Alla tiders poängliga toppas av Kareem Abdul-Jabbar (38 387) före Karl Malone (36 928).

Elva poäng av Markkanen

Efter två raka förluster blev Chicago Bulls ett vinnande lag igen då man besegrade Philadelphia 76ers med 108–107. Zach LaVine var matchens gigant med sina 39 poäng och avgjorde för Bulls då endast 1,6 sekunder återstod av matchen.

Lauri Markkanen spelade 30 minuter i matchen och gjorde elva poäng. Han tog dessutom åtta returer.

Läs också