Hoppa till huvudinnehåll

Lovisa Tor förväntansfulla inför kvartsfinalmatcherna: "Nästa säsong spelar vi i ligan"

Innebandyspelare firar mål
Lovisa Tor hoppas på många kramar och ryggdunk i matcherna mot LNM i kvartsfinalmatcherna. Innebandyspelare firar mål Bild: Lovisa Tor Lovisa Tor,innebandy

Lovisa Tor kommer att möta hårt motstånd i kvartsfinalmatcherna i innebandyns första division. Motståndare blir Limingan Niittomiehet från Limingo, tvåa i grundserietabellen.

Hade det gått bättre i de sista matcherna i grundserien hade motståndet i kvartsfinalmatcherna valts av lag lägre ner i tabellen.

Limingan Niittomiehet (LNM) är seriens näst bästa lag. De slutade på 48 poäng i tabellen. Lovisa Tor nådde femte plats i tabellen med 47 poäng.

Filat på strategier

Lovisa Tor har förberett sig inför matcherna bland annat genom att titta på tidigare matcher som LNM spelat.

- Vi har studerat deras spel och hittat saker som vi kommer att utnyttja i de kommande matcherna. Jag litar på att vi kommer att fixa det här, säger lagets tränare Peik Salminen.

Spelaren Jonas Hällfors håller med.

- Vi vet nu vad vi behöver göra för att besegra LNM på veckoslutet. Vi har ett bra recept på gång, säger Hällfors.

Jonas Hällfors och Jimmy Sved i Lovisa idrottshall
Jonas Hällfors (t.v.) och Jimmy Sved. Jonas Hällfors och Jimmy Sved i Lovisa idrottshall Bild: Yle/Helena von Alfthan Lovisa Tor,innebandy,jimmy sved

I pausen mellan strategiplaneringen och den lättare träningen i idrottshallen på onsdagskvällen konstaterar spelarna att det är veckoslutets matcher man sett fram emot och jobbat för hela säsongen.

- Det som är glädjande är att vi inte har haft lika många skador den här säsongen som förra året. Alla är med i truppen så vi ska komma långt bara vi koncentrerar oss på de rätta sakerna och kör för fullt. Allt är möjligt, säger Jonas Hällfors.

Vilka är de rätta sakerna?

- En god laganda, rätt taktik och att helt enkelt bara låta det rulla på. Allt det här har vi nog i skick, säger Hällfors.

Bra laganda och gott humör

Spelaren Jimmy Sved ser också positivt på helgens matcher.

- Lagandan är bra, gänget är på gott humör och våren närmar sig. Vi känner oss förväntansfulla och säkra och har en lugn känsla inför matcherna.

Hällfors och Sved upplever att styrkan i Lovisa Tor just nu också är bredden i laget.

- Vi är en bra blandning av unga skickliga spelare parallellt med oss som är där kring 30-strecket, förklarar Hällfors.

- Precis, och alla kedjor kan skapa lägen och göra mål, inflikar Sved.

Ett nytt sätt att spela

Vilken strategi laget ska tillämpa under veckoslutets viktiga matcher vill tränaren Peik Salminen inte orda så mycket om.

- Jag vill inte avslöja alltför mycket, men vi har två matcher bakom oss mot LNM i serien och båda förlorade vi ordentligt, så följaktligen kommer vi inte att spela på det sättet som vi spelade i de matcherna, säger Salminen.

peik salminen i lovisa idrottshall
Tränaren Peik Salminen. peik salminen i lovisa idrottshall Bild: Yle/Helena von Alfthan Lovisa Tor,innebandy,peik salminen

Lovisa Tor går nu alltså in för en annan taktik. Trots de tidigare förlusterna under säsongen känner laget att LNM passar väldigt bra som motståndare i kvartsfinalen.

- Vi möter dem hellre nu än att vi möter dem i final. Vi har mycket energi, vi har haft möjlighet att vila, laget är hungrigt och vi ser fram emot att få åka upp till Uleåborg och likaså ser vi fram emot att möta dem på hemmaplan följande dag, säger Salminen.

Finslipa och fila

Pausen mellan strategidelen och träningen är över och killarna intar spelplanen.

- Nu ska vi fila på vårt powerplay en stund och träna frislag. Vi ska inte försöka hitta på nya saker utan det handlar mera om att finslipa och fila på den strategi vi gått in för, förklarar Jonas Hällfors.

innebandyträningar
På onsdagen filade spelarna på en ny spelstrategi. innebandyträningar Bild: Yle/Helena von Alfthan Lovisa Tor,innebandy,jonas hällfors

Hur långt ska allt det här ta er?

- Nästa höst spelar vi i ligan, säger tränaren Peik Salminen.

Lovisa Tor möter LNM i den första kvartsfinalmatchen på bortaplan i Kempelehallen utanför Uleåborg på lördag.

Följande match går av stapeln i Idrottshallen i Lovisa på söndag klockan 17.

Om lagen vinner var sin match skulle det betyda att Lovisa Tor skulle bli tvunget att resa ytterligare en gång till Uleåborg för en tredje och avgörande match.

Den matchen spelas i så fall på tisdag (12.03).