Hoppa till huvudinnehåll

Müllers svar på petningen från landslaget: ”Ju mer jag tänker på det desto argare blir jag”

Thomas Müller gestikulerar
Thomas Müller har gjort 100 landskamper för Tyskland. Thomas Müller gestikulerar Bild: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT fotboll,Thomas Müller

Thomas Müller sticker inte under stol med att han är besviken över att inte ingå i Joachim Löws framtidsplaner. Vi kan fortfarande spela på den hösta internationella nivån, säger han i en video på sociala medier.

Efter floppen i VM förra säsongen där Tyskland åkte ut redan i gruppspelet ska landslaget göra en nystart. Förbundskaptenen Joachim Löw har därför valt att rata rutinerade spelare som Thomas Müller, Jerome Boateng och Mats Hummels.

Trion ingår åtminstone just nu inte i Löw framtidsplaner och det är något som Müller har svårt att förstå.

– Självklart var jag överraskad av förbundskaptenens beslut. Han fattar besluten, jag ifrågasätter inte det men ju mer jag tänker på det desto argare blir jag över hur det här skedde, säger han i en video på sociala medier.

Gillar inte hur nyheten kablades ut

Müller, Boateng och Hummels har varit stöttepelare i det tyska landslaget under många år och alla var med och vann VM-guld 2014.

I VM i somras spelade Müller i samtliga tre gruppspelsmatcher medan Boateng och Hummels fanns på plan i två matcher.

– Mats, Jerome och jag kan fortfarande spela på den högsta internationella nivån. Vi har haft framgångsrika karriärer i landslaget och jag tycker inte det är speciellt snyggt av förbundet att skicka ut ett förberett pressmeddelande direkt efter att vi fått höra om beslutet.

– Det här har inget att göra med uppskattning. Jag var alltid stolt över att bära den tyska landslagströjan och jag har gett allt, säger Müller som gjort 100 landskamper och 38 mål för Tyskland.

Tyskland, utan Müller, Boateng och Hummels, inleder EM-kvalet med bortamatch mot Holland den 24 mars.

Hoppa över Twitterpostning

Läs mera:

Boateng, Hummels och Müller ratade av Löw – kan ha gjort sitt i tyska landslaget: ”Vill ha nya ansikten”

Det tyska fotbollslandslagets chefstränare Joachim Löw har gjort en rad betydande förändringar i landslagsstommen. Löw meddelade på tisdagen att flera toppnamn har gjort sitt i landslaget för stunden – och får stöd av förbundet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport