Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Mixedstafett öppnar skidskytte-VM – rysare att vänta med många segerkandidater

Skidskytte-VM i Östersund startar på torsdag med mixedstafetter. Stafetten ser ut att bli en riktig rysare med sju lag som kämpar om segern. Finland kämpar om en plats bland de tio främsta.

Nu då alla stornationer ställer bästa manskap på startstrecket i mixedstafetten i Östersund kommer det att bjudas på en riktig rysare. Laguppställningarna indikerar på en jämn och högklassig stafett där sju nationer på allvar kämpar om segern.

I laguppställninarna finns bland andra Martin Fourcade, Johannes Bö, Marte Olsbu Röiseland, Laura Dahlmeier, Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi, Marketa Davidova och Alexander Loginov.

Vädret i Östersund kan göra att segerkandidaterna blir ännu fler.
På torsdagen utlovas ymnigt snöfall under hela dagen. Det här kan göra att skillnaderna i spåret jämnar ut sig. Med säkert skytte kan därmed flera nationer komma att blanda sig in i medaljkampen.

Mäkäräinen på andra etappen för Finland

Frankrike, Tyskland, Norge, Ryssland, Italien, Sverige och Tjeckien hör på förhand till segeraspiranterna. Men Vitryssland och Ukraina med säkra skyttar kan finnas högt i resultaten om väderprognosen håller.

Finlands lag består av Venla Lehtonen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä och Olli Hiidensalo. Finland kom ju sexa i OS i fjol och i säsongens öppningsstafett i Pokljuka blev det en historisk femte plats.

Men nu då toppnationerna ställer upp med bästa manskap så är en plats bland de tio främsta ett ypperligt resultat för den finska kvartetten.

Kaisa Mäkäräinen.
Mäkäräinen åker andra etappen i VM-öppningen. Kaisa Mäkäräinen. Kaisa Mäkäräinen,skidskytte

Läs också

Nyligen publicerat - Sport