Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Mäkäräinen inleder medaljjakten i Östersund – oviss sprint på kommande

Damernas sprint är den första av fyra chanser för Kaisa Mäkäräinen att knipa en medalj i VM i Östersund. Kampen om pallplaceringarna kommer att vara tuff. Säsongens sju sprintlopp har haft sex olika segrare.

Av damerna är det bara norskan Marte Olsbu Röiseland som lyckats knipa två sprintsegrar den här säsongen. I övrigt har sprintloppen alltid haft en ny vinnare.

Kaisa Mäkäräinen, Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Marketa Davidova och Anastasija Kuzmina har alla en seger var. I sex av sprintloppen har det krävts prickfritt skytte för seger. Så kommer det att vara även i dagens VM-lopp

Mäkäräinen sprintseger för säsongen kom i Pokljuka under öppningsveckan i världscupen. Då träffade Mäkäräinen samtliga tavlor.

Efter det har det varit darrigt värre på vallen för Mäkäräinen. De senaste tävlingarna har ändå visat att hon igen fått kontroll över sitt skytte.

Men för att kunna kämpa om guldet i sprinten krävs en perfekt skytteinsats. Med en bom finns hon med i medaljkampen, med två eller fler är hon utanför prispallen.

Oviss tävling på kommande

Utöver de sex nämnda damerna som knipit sprintsegrar i år är tyskarna Laura Dahlmeier och Denise Herrman också heta namn.

Även Paulina Fialkova från Slovakien och hemmaåkaren Hanna Öberg måste räknas in i kampen om medaljerna. Dessutom gör schweiziskan Selina Gasparin comeback i tävlingsspåren efter att ha varit mammaledig i ett helt år. En högintressant tävling att se framemot!

De övriga finska damerna i sprintloppet är Venla Lehtonen, Laura Toivanen och Suvi Minkkinen.

Damernas sprint klockan 17 i TV2 och på Arenan

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Sport