Hoppa till huvudinnehåll

Filppula och Komarov segerarkitekter då Islanders slog tabelljumbon – Barkovs poäng räckte inte till mot Bruins

Valtteri Filppula firar sitt fjortonde mål för säsongen då hans New York islanders besegrade Ottawa med 4–2 i NHL den sjunde mars 2019.
Valtteri Filppula stod för två mål i bortamatchen mot Ottawa. Valtteri Filppula firar sitt fjortonde mål för säsongen då hans New York islanders besegrade Ottawa med 4–2 i NHL den sjunde mars 2019. Bild: Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Valtteri Filppula,Leo Komarov,ishockey,NHL

Valtteri Filppula var på fint spelhumör då hans New York Islanders slog Ottawa med 4–2. Även Alexander Barkov var effektiv men det räckte inte till för att Florida skulle besegra topplaget Boston.

Efter knappa sex minuters spel serverade Leo Komarov en snygg passning åt landsmannen Filppula som tackade och satte in 1–0 med ett läckert backhandskott i det främre krysset.

Ligajumbon Ottawa utjämnade men mot slutet av öppningsperioden fick Senators svenska målvakt Anders Nilsson ge sig för andra gången. Igen var det den 34-åriga Fillpula som var framme och smällde in sitt 15:e mål för säsongen. Den här gången assisterad av tysken Tom Kühnhackl.

Videobilder från Viasat.

Finländarna hade chansen att punktera matchen

I den andra perioden bjöd duon Filppula och Komarov på lysande spel i numerärt underläge. Finländarna fick ett utmärkt läge att utöka Islanders ledning men 2 mot 1-anfallet slutade i en svettig räddning för Nilsson.

Ottawa som har samlat minst poäng i hela NHL utjämnade genom Oscar Lindbergs sjunde mål för säsongen men i den tredje perioden såg Anthony Beauvillier och Casey Cizikas till att Islanders vann matchen med 4–2.

Tack vare segern delar Islanders på tätplatsen i Metropolitan-divisionen tillsammans med Washington Capitals.

Dramatiskt i Boston

Efter en mållös öppningsperiod gav Alexander Barkon Florida ledningen i bortamatchen mot Boston. Pantherskaptenen stod för sitt 29:e mål då han i powerplay styrde in pucken bakom Tuukka Rask.

Barkov stod för framspelningen till Jonathan Huberdeaus 2–0-mål och allt såg ljust ut för Florida.

Det gjorde det ännu i mitten av den tredje perioden då Huberdeau överlistade Rask för andra gången och det stod 3–2 till Panthers.

Men matchens sista minut och en sekvens på 30 sekunder vände på steken. Först utjämnade Matt Grzelcyk vid tiden 59.23 och med 6,7 sekunder kvar på klockan sköt Patrice Bergeron in 4–3-segermålet bakom Roberto Luongo.

Därmed förlorade Florida sin sjätte match i följd. Boston i sin tur har tagit poäng i 18 raka matcher.

Nattens NHL-matcher

Boston–Florida 4–3 F: Barkov 1+1
Ottawa–NY Islanders 2–4 I: Filppula 2+0, Komarov 0+1
Pittsburgh–Columbus 3–0
Tampa Bay–Minnesota 0–3
Detroit–NY Rangers 3–2 str.
Dallas–Colorado 4–0
Chicago–Buffalo 5–4 str.
Edmonton–Vancouver 3–2
Arizona–Calgary 2–0
San Jose–Montreal 5–2 M: Lehkonen 1+0
Los Angeles–St. Louis 0–4

Läs också