Hoppa till huvudinnehåll

Hampus Holmgren letar efter ny klubb – sugen på spel i SJK

Hampus Holmgren (i svart) mot Haka
Hampus Holmgren (i svart) har hållit till i Seinäjoki i en vecka. Hampus Holmgren (i svart) mot Haka Bild: Yle/Sebastian Backman Hampus Holmgren,Seinäjoen Jalkapallokerho,FC Haka

Efter fem år i Sverige och ett i Norge ser Hampus Holmgren ut att återvända hem till Finland. Just nu provspelar han för SJK. Jag är öppen för allt, säger han.

Hampus Holmgrens äventyr i Norge ser ut att vara över.

Levanger FK – som håller till på den näst högsta nivån – har meddelat att Holmgrens lön inte är i linje med klubbens ekonomi. Därför är ytterbacken fri att leta efter en ny arbetsgivare.

Just nu lutar det åt SJK. Holmgren – som tog planet från Norge för en vecka sedan – spelade en halvlek då Seinäjokilaget vann över Haka med 2–1 på fredagen.

Hade kontakt med SJK

Efter slutvisslingen tvekade Holmgren: skulle han vara med på lagfotot eller inte? Han valde att avvakta och svarade i stället på Yle Sportens fråga om hur han hamnat i Seinäjoki.

– Då min agent sade att SJK ville ha mig på prov var valet lätt. Allt sköts väldigt proffsigt i klubben, säger Holmgren, som har erfarenhet av superettan och allsvenskan.

Då ropar någon på Holmgren, som rusar fram till de väntande lagkamraterna. Efter en stund återupptas intervjun. Holmgren skulle gärna stanna i SJK, men ingenting är säkert.

– Jag är öppen för allting. Eftersom jag har en svensktalande flickvän tänkte jag först på Vasa. Jag hade kontakt med VPS, men det blev ingenting av det.

Är det okej för en VIFK-produkt att spela för VPS?

– Det händer mer och mer, säger Holmgren med ett leende.

Eremenko: måste bli bättre defensivt

SJK:s tränare Alexei Ermenko ger Holmgren både ris och ros.

– Det finns saker vi tycker om och saker han måste bli bättre på. Han är en väldigt offensiv ytterback, men försvarare ska ju främst försvara. Därför kallas de försvarare, säger Eremenko och skrattar.

Alexei Eremenko Senior tränare i SJK.
Alexei Eremenko senior tränar SJK. Alexei Eremenko Senior tränare i SJK. Bild: All Over Press / Marko Tuominiemi Alexej Jeremenko Sr.,Seinäjoen Jalkapallokerho,Fotbollsligan

– Vi ska se hur det blir. Vi måste diskutera och fundera, fortsätter han.

SJK jagar också en anfallare inför ligastarten.

Läs också