Hoppa till huvudinnehåll

Trumps kommunikationschef Bill Shine avgår

Vita husets kommunikationschef Bill Shine sitter bakom Donald Trump och iakttar honom.
Bill Shine hann sitta på posten som kommunikationschef i ungefär åtta månader. Vita husets kommunikationschef Bill Shine sitter bakom Donald Trump och iakttar honom. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Donald Trump,kommunikationschefer,Bill Shine

President Donald Trumps vice stabschef och kommunikationschef Bill Shine slutar. Han kommer i stället arbeta med Tumps valkampanj inför presidentvalet 2020.

Trumps pressekreterare Sarah Sanders informerade om saken på fredagen.

Shine är den sjätte i raden av kommunikationschefer som jobbat för eller blivit utnämnd av Trump. De andra namnen är Jason Miller, Sean Spicer, Mike Dubke, Anthony Scaramucci och Hope Hicks.

Bill Shine har suttit på posten sedan juli 2018.

Enligt CNN har presidenten i flera månader varit missnöjd med Shine på grund av att han inte lyckats förbättra mediebilden av Trump.

Trump berömde ändå Shine i ett uttalande på fredagen och sade att han har gjort ett fantastiskt jobb och att han ser fram emot att arbeta med honom inom valkampanjen.

"Den mest givande upplevelsen i hela mitt liv"

Shine som tidigare har varit chef för tv-kanalen Fox News tar nu på sig rollen som senior rådgivare i Trumps valkampanj inför presidentvalet 2020.

Han säger sig vara tacksam över att ha fått jobba med Trump och glad att han nu får mera tid över för sin familj.

– Att jobba för president Trump och det här landet har varit den mest givande upplevelsen i hela mitt liv. Att vara en liten del av allt det som presidenten har gjort för det amerikanska folket har verkligen varit en ära, sade Bill Shine i ett uttalande på fredagen.

– Jag ser fram emot att arbeta med president Trumps valkampanj och att tillbringa mera tid med min familj.

Läs också