Hoppa till huvudinnehåll

I TV2 just nu: Johaug är storfavorit på damernas tremil, Pärmäkoski tillhör utmanarna: "Hon kan äntligen få till någonting större"

Damskidåkarna gör under eftermiddagen upp om segern på den prestigefyllda tremilen i Holmenkollen. Therese Johaug går ut som klar förhandsfavorit i loppet där Krista Pärmäkoski, som för två år sedan slutade tvåa, har goda förutsättningar att kriga om en pallplats.

Therese Johaug är givetvis svår att utmana på Holmenkollens klassiska tremil, men startfältet är späckat av åkare som kan göra starka lopp. Väldigt få världsstjärnor saknas.

De allra flesta väntade toppnamnen är nordiska damer. Bland dem, som alltid, även Krista Pärmäkoski som nu helt säkert är revanschsugen. Om inga förargliga problem den här gången längre dyker upp kan hon äntligen få till någonting större igen. Vädret borde vara soligt. En småkall normal vårvinterdag är att vänta.

Hur går det för Krista Pärmäkoski?

Plats 4–6
43.9% (54 röster)
Plats 7–9
26.8% (33 röster)
Topp-3
19.5% (24 röster)
Plats 10 eller sämre
9.8% (12 röster)
Antal avgivna röster: 123

Ingvild Flugstad Östberg har de här veckorna viktiga tävlingar på gång i världscupen. Hon är på väg mot seger i den totala cupen, men också Neprjajeva, Pärmäkoski samt i princip rentav Johaug har fortfarande chans att ta hem det hela.

Therese Johaug dominerade i VM i Seefeld.
Therese Johaug dominerade i VM i Seefeld. Therese Johaug dominerade i VM i Seefeld. Bild: Sergei Bobylev/TASS All Over Press Therese Johaug

Den finländska sextetten består av Pärmäkoski, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen, Johanna Matintalo och Susanna Saapunki. Tre av dem har faktiskt tidigare nått podieplaceringar på tremilen i Oslo. Krista Pärmäkoski var tvåa för två år sedan, Kerttu Niskanen har två tredjeplatser och Anne Kyllönen en.

Se den kompletta startlistan och resultatuppdateringar i realtid på det internationella skidförbundets sajt.

Loppet som startar klockan 12.45 sänds i TV2 och på Arenan med svenskspråkigt referat av Leif Lampenius.