Hoppa till huvudinnehåll

Theresa May reser till Strasbourg på jakt efter sista minuten-kompromiss med EU

Inga hjärtliga miner då Storbritanniens premiärminister Theresa May välkomnades av EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i Bryssel på torsdagen.
Inga hjärtliga miner då Storbritanniens premiärminister Theresa May välkomnades av EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i Bryssel på torsdagen. Bild: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ Theresa May,Jean-Claude Juncker

Storbritanniens premiärminister Theresa May är i Strasbourg för att träffa EU-komissionens ordförande Jean-Claude Juncker. May vill försöka rädda sitt avtal om utträdet ur Europeiska Unionen.

Förhandlingarna antas gälla nödlösningen om gränsen mellan Irland och Nordirland. Gränsfrågan är en av kuggfrågorna och May vill undvika ett nytt nej i omröstningen och försöker därför förhandla fram formuleringar som underhuset kan godkänna.

Enligt BBC garanterar resan till Strasbourg inte att ett nytt avtal tecknas av båda parter, men en diskussion ansikte mot ansikte tros åtminstone vara rätt väg att gå i kritiska situationer som den här.

Den andra omröstningen om EU-utträdet äger rum under tisdagen i det brittiska parlamentets underhus.

Läs mera:

Ödesvecka för brexit inleds - tre dagar av omröstningar

Den vecka som nu inletts borde bringa åtminstone en smula klarhet i Storbritanniens utdragna process för att lämna EU. Här är veckan sammanfattad i fem frågor och svar.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes