Hoppa till huvudinnehåll

KPV valde Seinäjoki som sin hemmaplan i exil – morsdagshelgen bjuder på den första riktiga ligamatchen i Karleby

Bild från fotbollsstadion i Seinäjoki.
Bild från fotbollsstadion i Seinäjoki 2018. Bild från fotbollsstadion i Seinäjoki. Bild: Tomi Natri/All Over Press Seinäjoki,OmaSp Stadion

KPV från Karleby är nykomlingar i fotbollsligan och visste redan tidigt att stora delar av säsongsinledningen inte kommer att spelas på centralplan i Karleby. Nu berättar tidningen Keskipohjanmaa att säsongens tre första hemmamatcher kommer att spelas i Seinäjoki.

Enligt Keskipohjanmaa var även Vasa ett alternativ, men logistiken kom att fälla avgörandet.

– Det är lättare att ta sig till Seinäjoki. Det var ingen vits att dela matcherna mellan Vasa och Seinäjoki. Nu känns arenan i Seinäjoki mer som hemmaplan då vi spelar tre matcher där. Dessutom blir byrokratin billigare av att vi spelar på samma ställe, bekräftar KPV:s manager Matti Laitinen till tidningen.

Avståndet mellan Karleby centralplan och arenan i Seinäjoki är 144 kilometer. En direkt tågresa mellan städerna går på under en timme.

Matcherna som spelas i Seinäjoki där KPV är hemmalag är matcherna mot Ilves (7.4), RoPS (13.4) och IFK Mariehamn (25.4).

Dessutom spelar KPV en bortamatch mot SJK i Seinäjoki den 30 april innan det är dags för den riktiga ligapremiären i Karleby efter 30 års paus.

Då, den 11 maj, spelar KPV mot FC Lahti.

Ligan sparkar igång den 3 april.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport