Hoppa till huvudinnehåll

MTV: Roman Eremenko finns med i EM-kvaltruppen som tas ut på onsdag

Roman Eremenko håller till i den ryska ligan.
Roman Eremenko håller till i den ryska ligan. Roman Eremenko håller till i den ryska ligan. Bild: Valery Matytsin/TASS All Over Pre​ss Roman Eremenko

Den 31-årige fotbollsspelaren Roman Eremenko finns med i landslagstruppen som presenteras på onsdag, uppger MTV. Finland inleder EM-kvalet lördagen den 23 mars med en svår bortamatch mot Italien.

Roman Eremenko åkte efter en Champions League-match hösten 2016 fast för att ha använt kokain och blev avstängd i två år. Han gjorde comeback i höstas och har sedan januari representerat FK Rostov i den ryska ligan.

För en månad sedan meddelade förbundskapten Markku Kanerva att Eremenko står till landslagets förfogande.

Finland inleder EM-kvalet med en bortamatch mot Italien lördagen den 23 mars och åker därifrån till Armenien för ytterligare en kvalmatch tisdagen den 26 mars.

Landslagstruppen presenteras i Helsingfors på onsdag klockan 14.00.

Vad tycker du om att Roman Eremenko tar plats i landslaget då EM-kvalet startar?

Bra
70.4% (107 röster)
Dåligt
29.6% (45 röster)
Antal avgivna röster: 152
 • Finländsk surfare omkom på Bali

  44-åringen lyckades inte ta sig i land pga höga vågor.

  En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags.

 • Essä: Flugseendet – insekterna, häpnaden och omgestaltningen av vårt band till naturen

  Matilda Södergran skriver om vår relation till naturen.

  Är vi så separerade från naturen att vi inte kan skriva om den, läsa om den, utan att politisera? Om vi inte ens kan uppfatta nyanser i litteratur som handskas med flora och fauna säger det något om vår relation till naturen. Jag vill tro att det fortfarande finns en liten lucka där vi kan få vara i och gestalta naturen bara för njutningens skull, för de exceptionella och extraordinära upplevelsernas skull, skriver poeten Matilda Södergran i denna essä.

 • "Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

  Finland tar inget ansvar för rekryterade sjukskötare

  Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter.

 • Sju döda efter attentat mot ministerium i Kabul

  Alla misstänkta dödades av polisen.

  Attentatet fick sin början då en bomb kreverade vid informationsministeriet vid middagstid på lördag. Skottlossning pågick i sex timmar därefter. Sju personer dödades och alla fyra attentatsmän sköts ihjäl av polis.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport