Hoppa till huvudinnehåll

Landslagsstjärnan fortsätter att imponera i svenska innebandyligan – målrekord av Veera Kauppi: ”Överväldigande”

Veera Kauppi får en kram av Jenna Saari i VM-finalen 2017.
Veera Kauppi (till höger). Veera Kauppi får en kram av Jenna Saari i VM-finalen 2017. Bild: All Over Press innebandy,Veera Kauppi,Finlands damlandslag i innebandy

Veera Kauppi har nu gjort 57 mål för sitt IKSU i den svenska innebandyligan. Det är fler än någon annan gjort under en och samma säsong. Det är ju väldigt kul, säger Kauppi själv.

I slutet av februari valdes Veera Kauppi till världens bästa daminnebandyspelare för andra året på raken. På tisdagskvällen bevisade hon igen varför.

Då serieledande IKSU körde över Dalen med 13-2 i Umeåderbyt noterades Kauppi för ett hattrick och slog samtidigt rekordet för flest mål under en och samma säsong i ligan.

Kauppi har nu sammanlagt noterats för 57 mål, då det tidgare rekordet var 54.

– Det är ganska överväldigande men väldigt kul, säger hon i tv-intervjun efteråt enligt sajten ibnytt.

Tidigare rekordhållaren Anna Jakobsson skickade också genast en hälsning.

– Stort grattis till henne såklart. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte känns surt, men det är ju inte vem som helst som slår rekordet heller. Tråkigt dessutom att Endre tappar rekordet till Iksu, säger Jakobsson.

"Det är helt sjukt så bra de är"

Tvillingsystern Oona Kauppi visade också framfötterna i dusten. Hon noterades för 2+3 och var samtidigt IKSUs främsta poängplockare.

I och med segern garanterade klubben dessutom förstaplatsen i SSL-grundserien. Tidigare i veckan slog klubben också rekordet för flest mål under en och samma säsong. Laget har så här långt noterats för 249 fullträffar på 24 matcher.

Veera Kauppi ligger i sin tur också etta i poängligan i SSL med sammanlagt 85 poäng. Med andra ord är också Emelie Lindströms nio år gamla poängrekord på 90 i fara då två matcher ännu återstår av grundserien.

Systrarna Kauppi flyttade till Umeå och IKSU från Tammerfors sommaren 2018. Det var inte många som trodde på att 21-åringarna skulle slå igenom så här snabbt.

– Jag tycker att de har varit helt strålande. Det är helt sjukt så bra de är. Det är två av världens bästa spelare, konstaterade kedjekamraten Sandra Boric Svärd tidigare för Yle.

– Vi hade ju höga förväntningar på dem, men de har ändå lyckats överträffa dem, kompar Emelie Wibron.

Tidigare har systrarna också spelat ligafotboll för Ilves.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport