Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Utmanarna har knappat in på försprånget – för första gången den här säsongen finns det fler favoriter än bara Bö

Efter att Johannes Bö dominerat världscupen den här säsongen så har de övriga till VM knappat in på norrmannens försprång. I distansloppet har Bö inte råd med misstag om han vill ta hem segern. En handfull utmanare kan göra tävlingen till en tuff kamp.

Johannes Bös dröm om sju guld gick i kras i jakstarten då norrmannens skytte var darrigt. Inte heller i spåret var han lika överlägsen som vanligt.

Johannes Kühn var snabbare än Bö i skidtid. Även många av de övriga utmanarna var nära Johannes Bö i spåret. Med tanke på distansloppet utlovar det här en intressant tävling.

Prickfritt skytte nyckeln till framgång

I distansloppet kommer skyttet att spela en avgörande roll. I spåret är herrarna väldigt jämnstarka så att åka in möjliga straffminuter är väldigt svårt.

För att ha en chans till seger är felfritt skytte nästan ett måste. Säkra skyttar som Arnd Peiffer, Lars Helge Birkeland, Martin Fourcade och Simon Eder kan med prickfritt skytte utmana Bö.

Även OS-tvåan i jaktstart, Sebastian Samuelsson, tysken Erik Lesser och formstarka Quentin Fillon Maillet är kandidater för VM-guldet.

Vindarna i Östersund har de tidigare dagarna bjudit på utmanande förhållanden. Även den här gången kommer vinden att spela en avgörande roll.

Den som bäst klarar av att läsa de varierande förhållandena kommer att finnas högt i resultatlistorna. Liksom tidigare tävlingar finns här en chans för överraskningar.

Olli Hiidensalo, Tuomas Grönman och Tero Seppälä har med lyckat skytte chans att göra säsongens bästa resultat. En plats bland de tjugo främsta finns på önskelistan.

Herrar distans 20 km kl. 17.00 TV2 och Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport