Hoppa till huvudinnehåll

Sport laddar inför matchen mot Pelicans – "Vi måste vinna för att hålla drömmen om slutspel vid liv"

ung man på åskådarplats i ishall
Erik Riska. ung man på åskådarplats i ishall Bild: Yle/Jyrki Karjalainen ishockey,vasa sport

På onsdagen laddade Vasa Sport batterierna inför torsdagens match mot Pelicans i Lahtis. En vinst mot Pelicans betyder slutspel för laget, en förlust betyder sommarlov för ishockeyspelarna. Lagkapten Erik Riska säger att laget vet vad de ska göra.

- Vi måste vinna för att hålla drömmen om slutspel vid liv, säger Riska.

Lagets form inför torsdagens match är enligt Riska lika bra som den var under matchen mot TPS. Vasa Sport vann på tisdagen hemma mot TPS med siffrorna fyra mot ett.

- Matchen mot TPS var riktigt bra. Nu har vi siktet inställt på nästa match, då gäller det verkligen.

Vaasan Sports flagga
Över 4000 i publiken på senaste matchen uppskattades av Sports spelare. Vaasan Sports flagga Bild: Yle/Ulrika Stagnäs-Lund vasa sport

Drygt 4000 personer hade kommit till Kopparön i Vasa för att se Vasa Sport ta sig an TPS från Åbo.

- Våra supportrar visade att de är med oss. Hallen var full och det var väldigt roligt att spela.

Måste vinna

I matchen mot Pelicans måste Vasa Sport vinna senast i förlängningen för att få minst två poäng och gå om JYP i tabellen och kampen om tiondeplatsen.

- Vi vet exakt vad vi ska göra. Lätt kommer det inte att bli eftersom Pelicans har varit väldigt tuffa den senaste tiden.

Om Vasa Sport går vidare mot slutspelet avgörs helt av torsdagens match mot Pelicans.

- Det är bra att det är bara vi som kan påverka. Vi behöver inte tänka på vad de andra gör. Vi har bara oss själva att se i spegeln.

Tung början av året

Vasa Sport har vunnit fyra av de senaste fem matcherna, under början av året gick det inte lika bra.

- Det var lite som en snöboll som rullade åt fel håll. Till sist fick vi den stoppad och nu på sistone har vi sett väldigt hårda ut. Vi har ett bra spel med fyra kedjor som alla kan skapa chanser och vi har riktigt bra målvakter.

Mika Järvinen i Sports mål
Under de senaste veckorna har Sports målvaktsspel fungerat bra. Mika Järvinen i Sports mål Bild: AOP/ Hannu Luostarinen ishockey,Vasa Sport,Mika Järvinen

Pelicans ligger inför torsdagens match trea i tabellen med ett poäng mer än fyran TPS som möter Saipa från Villmanstrand hemma i Åbo.

- Antingen kommer de trea eller fyra i tabellen. Det kan ha en väldigt stor betydelse inför framtiden, de kommer nog att ge allt de har.

Om Sport vinner i Lahtis får de spela slutspelskval och då möter de laget som placerar sig på sjunde plats i tabellen. Vilket lag det blir, beror på hur det går i torsdagens övriga matcher; Lukko, Ilves, HIFK eller HPK.

Läs också